spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

MARPOD: Caracatița rudelor și prietenilor familiei Dotcoș a cumpărat terenurile comunei la preț de nimic

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a dezvăluit în două episoade anterioare o adevărată dinastie a familiei Dotcoș la Marpod. Primarul Sebastian Dotcoș ales în 2020 și demisionar în 2022 a lăsat pe fiul său la conducere, deși acesta nu era ales. Iar, înainte de a pleca din Primărie, a vândut 400 de hectare de teren prin licitație. Câștigătorii au fost ținuți secreți de Primăria Marpod, dar SIBIU INDEPENDENT îi face astăzi publici.


Așa cum am arătat în episodul 2 al acestei investigații, în mai 2022, Primăria Marpod a scos la licitație 400 de hectare de teren în mai multe loturi. Prețul de vânzare a fost de 0,29 euro pe metru pătrat. Primarul Sebastian Dotcoș era pe picior de plecare la noul loc de muncă de director la Universitatea Lucian Blaga. Înainte de licitație, 3 consilieri locali și-au dat demisia de bună voie pentru a face loc mezinului Sebastian Dotcoș jr aflat la coada listei de consilieri locali PNL.

Dar motivul demisiei consilierilor era și altul: unul din consilieri, Bârsan Ionel, cumnatul lui Sebastian Dotcoș, a participat și el la licitația terenurilor și a cumpărat lotul 2 de 27,98 ha la un preț de 81.200 de euro.

Deși și-a dat demisia din 2022, Bârsan Ionel mai apare pe siteul Primăriei Marpod în calitate de consilier local

Câștigătorii licitației, întâmplător, sunt rude și prieteni cu Sebastian Dotcoș

Bârsan Ionel a vândut rapid 11,9 ha din acest teren lui Stoian Pavel. Tot ca o întâmplare, Stoian Pavel este câștigătorul lotului 3 oferit la licitație în suprafață de 110,52 ha la prețul de 323.000 de euro. Dar Stoian Pavel nu a cumpărat, ca restul, pe persoană fizică, ci pe firma sa PS Agrotrans.

O cercetare arată că PS Agrotrans a încheiat anul licitației, 2022, cu o pierdere de 1,9 milioane lei. Ceva firesc pentru această firmă, conform datelor ANAF. Deși, o simplă căutare pe internet ne dezvăluie că firma PS Agrotrans înregistrată în orașul Sibiu deține Ferma de berbecuți de la Cârța, 5 iazuri piscicole în aceeași zonă…

Lotul 4 a fost adjudecat cu 140.000 de euro pentru o surpafață de 47,99 ha de o familie de fermieri ecologici din Marpod, Baciu Ion și Elena. Produsele lor au fost prezentate în ultimii ani și la târgurile organizate la București de Ministerul Agriculturii. Familia Baciu, alături de alți câștigători ai acestei licitații, familia Sopa, sunt singurii producători recunoscuți ai Telemelei de Sibiu din Valea Hârtibaciului.

Finul de cununie al primarului a fost cel mai câștigat

Dragoman Ionuț este un om norocos. Nașul său de cununie, Sebastian Dotcoș nu a uitat de el. Dragoman a câștigat lotul 5 de 56,06 ha cu 163.717 euro. Adică prețul minim oferit de toți ceilalți cumpărători. Norocul i-a surâs lui Dragoman, pentru că firma sa Marsim Transcom Srl este beneficiara a numeroase achiziții directe de la Primăria Marpod.

Astfel în anul licitației, 2022, Marsim Transcon Srl a primit diferite comenzi pentru materiale de construcții (beton, pietriș, deszăpezire etc) de la Primăria Marpod în valoare de 148.000 de euro. Aproape și-a scos banii pe teren.

Dar firma nu a fost uitată nici în 2023, când a primit contracte de 215.839 euro. Să fie primit, mai ales că între aceste contracte s-a strecurat și vânzarea unui tractor pentru Primăria Marpod.

Greul greilor a luat spuma

Sopa Mihai, fermier din Marpod, a luat cel mai mare lot de terenuri în suprafață de 152,88 ha la prețul minim stabilit de 446.5000 de euro. Sopa este cunoscut pentru Ferma tradițională de la Ilimbav, sat ce ține de Marpod.

Dar, conform presei locale, Sopa Mihai ar avea un asociat din umbră… pe Sebastian Dotcoș! Doar că această informație nu a putut fi verificată independent, așa că o trecem la răutăți ale unora din zonă, față de fostul primar al Marpodului. Ce este cert, este că cei doi sunt prieteni și au participat împreună la multe proiecte.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Dacă aveți probleme pe partea politică cu familia Dotcos, nu mai implicați familiile oamenilor care au lucrat din greu pentru a ajunge unde sunt. Din sursă sigură vă spun ca Sopa Mihai nu are asociați, și în ceea ce privește cumpărarea terenului, l-a cumpărat pentru ca a avut bani, nu stă și se plimbă ca alții, el muncește și a muncit pentru ceea ce are. Ar fi bine să vă interesați înainte de a scrie unele aberații și de a face unele presupuneri doar de dragul de a le face.

  2. Cum v-ati sesizat dvs , dle jurnalist , taman înainte de alegeri.Oamenii de care ati scris sunt fermieri și oameni simpli care muncesc pământul si care au făcut banii cu palmele si sudoarea frunții lor, nu au adormit tinand laptopul în brațe. E foame mare , într-adevăr, iar unii ca tine ,care n-au vazut noroi si vaci si balegar decât prin poze , stau frumos în fotoliul lor elegant , scriind despre viața la țară și corupții de țărani ,cu umerii odihniti si paharul de lapte de 1,5% grăsime în dreapta ,cumpărat din Lidl , ca sa-i ajute la somnic, nu-i așa?😉 Hai sictir! Mai uitati-va prin curtea dvs. de prin Sibiu , că-i plină de vulpi! Nu de alta dar e păcat de găinile alea faine si grase care cresc pe la voi…azi maine rămâi fără ouă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă