spot_img
15.5 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Cum s-a dublat prețul la Centrul Multifuncțional din Gușterița, Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Unul din proiectele lansate de Astrid Fodor în campania electorală din 2020 a fost construirea unui Centru multifuncțional social-educativ în Gușterița. În 6 noiembrie 2020 s-a semnat contractul cu firma Red Cons Srl din Sibiu. Suma contractată: 1,31 milioane lei plus TVA și 15 luni pentru execuție. Centrul a fost inaugurat abia în aprilie 2023, iar suma a ajuns la 2,57 milioane lei! Printre utilizatorii actuali ai terenului este și un proiect al PSD Sibiu numit „Fotbal Free”.

Publicitate

La licitația lansată în iunie 2020 au participat două firme. Câștigătoare a fost firma sibiană Red Cons Srl, o firmă pe care o regăsim în multe contracte de execuție ale Primăriei Sibiu. Contractul fost încheiat în 6 noiembrie 2020 pentru construirea Centrului cu tot cu faza de proiectare și avize. Termen negociat: 15 luni, iar suma firmei câștigătoare a fost de 1,31 milioane lei plus TVA.

Planul Primăriei Sibiu în anul electoral 2020

Ce s-a construit?

Pentru acești bani, contractul prevedea construirea unei clădiri pe 150 mp și a unui teren de sport multifuncțional cu nocturnă pe 924 mp. Contractul NU includea dotările necesare.

Doar că socoteala din noiembrie 2020 nu s-a potrivit și firma Red Cons Srl a lungit lucrările. Apoi a cerut mărirea sumei contractului periodic. Veșnica motivație fiind creșterea prețurilor din piață. Pentru lungirea perioadei de execuție nu s-au mai dat explicații.

Imagine oferită oficial de Primăria Sibiu în 3 aprilie 2023 la inaugurare, fără prezența presei

Terminat în aprilie 2023 în loc de ianuarie 2022

Primăria Sibiu a agreat cu firma Red Cons Srl 9 modificări contractuale, unele de bani, altele de perioada de execuție. Astfel lucrările trebuia să fie finalizat în ianuarie 2022. Dar cum în ianuarie 2022 proiectul era în șantier s-a decis lungirea perioadei de execuție. Apoi în vara lui 2022, Primăria Sibiu a creat un artificiu și a introdus un nou contract prin care se prevedeau lucrări suplimentare. Au mai alocat 4 luni și 273.000 de lei plus TVA. Apoi cele 4 luni s-au prelungit la 7 și apoi la 8.

Contractul principal a suferit 9 modificări

Într-un final, în 3 aprilie 2023, primarul Astrid Fodor a mers să inaugureze Centrul multifunctional din Gusterița, situat pe strada Podului. Primăria Sibiu a cheltuit 2,57 milioane lei în loc de suma contractată inițial de 1,31 milioane lei. Iar proiectul a durat 29 de luni în loc de 15. Trebuie precizat că Primăria Sibiu a mai dat încă 100.000 de lei pe echipamente.

Cine foloseșe spațiul?

Clădirea și spațiul sunt în subordinea direcției de asistență socială din cadrul Primăriei Sibiu. Încă de la scrierea proiectul s-a prevăzut că acest spațiu va fi folosit de această direcție, dar și în colaborare cu asociații locale.

Din noiembrie 2023, terenul de fotbal este locul de antrenament al copiilor înscriși gratuit în programul de fotbal al PSD Sibiu „Fotbal Free”. Acest program este intens promovat și de unul din antrenori Moro Toma.

Componenta socială a centrului din Gușterița

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Sibiu descrie pe siteul propriu activitate acestui centru și oferă câteva poze de ilustrare.

„Centrul se organizeaza și fnctioneaza cu program zilnic,intre orele 08.00 – 20,00 în lunile de toamna/iarna și 08,00 -22,00 în lunile de primavara/vara.

Activitatea Centrului poate fi sprijinită prin voluntariat de către alţi membri ai comunităţii, persoane adulte, sau membri ai unor asociaţii nonguvernamentale şi instituţii. Accesul persoanelor fizice în cadrul Centrului este gratuit, şi se realizează după un program stabilit şi avizat de directorul executiv al D.A.S. Sibiu.

Foto din activitatea social-educativă a Centrului din Gușterița de pe siteul Primăriei Sibiu

Clădirea are o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi iar aici se vor desfăşura activităţi educaţionale şi de socializare pentru copii şi tinerii din comunitatea din această zonă, precum şi activităţi de informare, consiliere şi instruire pentru familii. Aceasta cuprinde o sală multifuncţională , vestiare şi grupuri sociale, un birou , grup social pentru persoane cu dizabilităţi.

Terenul de sport multi funcţional are o suprafaţă de 924 mp şi este destinat practicării unor activităţi sportive precum: fotbal, handbal, tenis, volei şi baschet. Acesta este dotat cu instalaţie nocturnă, camera de luat vederi şi este împrejmuit.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare