spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Amenzi și permise suspendate, în județul Sibiu. Majoritatea pentru viteză, consum de alcool și droguri

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


În doar 2 zile, polițiștii au aplicat 790 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002 cu amenzi în valoare totală  de aproximativ 321.000 lei și au reținut în vederea suspendării 44 de permise de conducere, din care 13 pentru depășirea vitezei regulamentare și 16 pentru consumul de băuturi alcoolice.  Totodată, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier, din care exemplificăm:

La data de 1 martie, în jurul orei 23:15, pe str. Piața Andrei Șaguna din municipiul Mediaș s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, eveniment în care au fost implicate 2 autoturisme, ambii șoferi fiind identificați la fața locului.  În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, în cazul unuia dintre conducătorii auto, un bărbat de 43 de ani, domiciliat în județul Dolj. 

O zi mai târziu, în jurul orei 00:05, pe str. Lungă din localitatea Daia, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control în trafic un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 19 ani, din Vurpăr. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme rutiere au fost depistate și pe DN 14, pe Calea Șurii Mari, acolo unde polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 58 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă