spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

RACOVIȚA: Elevii primesc masa caldă

Știri din Județ

Publicitate

Școala Gimnazială Racovița este inclusă în programul guvernamental: „Masă Sănătoasă” în școli. „Toți preșcolarii și școlarii Școlii Gimnaziale Racovița vor beneficia gratuit de o masă pe zi la școală!” a anunțat Andreea Voicu, primarul comunei. Masa sănătoasă este un program guvernamental extins anul acesta la peste 1.000 de școli din toată țara, mai ales în mediul rural.

Publicitate

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar. Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare.

Scopul acestui program guvernamental este de a reduce abandonul școlar. Masa caldă va fi distribuită elevilor pe toată durata cursurilor școlare. Fiind un program guvernamental, responsabil de implementarea acestuia este Ministerul Educației.

Școala gimnazială Racovița este pentru prima dată prinsă în acest program anul acesta. Datorită impactului pozitiv în rândul elevilor al programului pilot desfășurat în anul 2023 în 450 de școli din țară, Guvernul a decis extinderea sa treptată, an de an. Astfel, elevii de la Școala gimnazială Racovița vor beneficia de Masa Sănătoasă anul acesta, dar și în următorii ani.

O inițiativă a deputatului de Sibiu, Raluca Turcan

Raluca Turcan, deputat PNL de Sibiu și actual ministru al Culturii, a avut inițiativa acestui program acum câțiva ani. Ea a pledat pentru un astfel de program mult mai echilibrat și eficient decât laptele și cornul. „În oricare unitate de învățământ s-a derulat acest program, am primit asigurări de la personalul didactic și directori de faptul că abandonul școlar și absența la școală au scăzut semnificativ.” a declarat de curând Raluca Turcan, într-o conferință de presă la Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai