spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Laptele și cornul: Elevii și părinții chemați la școală să ia produsele

Știri din Județ

Publicitate

Guvernul României a adoptat în 24 februarie o hotărâre care acum este transmisă tuturor școlilor din județ de către Inspectoratul Școlar Sibiu privind programul laptele și cornul.

Pentru ca firmele care au licitat în acest program să nu piardă bani, Guvernul a luat o hotărâre cel puțin bizară: elevii care învață online sunt chemați la școală să ia produsele distribuite prin acest program.

Pentru localitățile aflate în scenariul 3, adică acolo unde rata de infectare este peste 3 cazuri la mia de locuitori, elevii sau părinții lor trebuie să meargă la școală ca să ridice produsele, dacă fac ore online, potrivit adresei oficiale și legislației în vigoare:

„Scenariul 3 de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ

Pentru elevii din celelalte clase, cu participare zilnică în sistem online, distribuția produselor se efectuează în concordanță cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 640/2017 cu modificările și completările ulterioare, primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinți/reprezentanți legali/ocrotitoare legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi”, potrivit unei adrese oficiale.

În scenariul 2, unde sunt între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, în care merg fizic la cursuri toții elevii din ciclul primar, cei din clasa a VIII-a și copii de la grădiniță, noua legislație prevede că aceștia vor primi produsele la școală, cum e normal. Pentru cei care sunt online, adică elevii din clasele V-VII, regulile sunt următoarele:

„Pentru elevii din învățământul gimnazial, din clasele V-VII, cu participare zilnică în sistemul online, distribuția produselor se efectuează în concordanță cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului numărul 640/2017, cu modificările și completările ulterioare și primesc produsele aferente perioadei respective după revenirea în unitate de învățământ”

Școlile din județul Sibiu au fost rugate să raporteze spațiile de depozitare pe care le dețin pentru acest program și să întocmească tabele cu elevii care ridică laptele și cornul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda