spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Viitorul s-a împotmolit la Sibiu. Din nou

Știri din Județ

Publicitate

O importantă cale de legătură între cartierele Lupeni, Lazare, Gușterița și restul Sibiului o reprezintă strada Viitorului. Stradă pe care Primăria Sibiu a scos-o la licitație pentru modernizare în martie 2022. Deși lucrările în teren au fost începute oficial în 8 mai 2023 și trebuiau finalizate în 8 martie 2024, realitatea este alta. Întârzieri mari în planificare, plus întârzieri în execuție ale firmei contractate, Geiger. Primăria Sibiu plătește peste 2 milioane de euro pentru tronsonul de 350 de metri dintre străzile Moara de Scoarță și Târgul Fânului


22 martie 2022, Primăria Sibiu scoate la licitație acest tronson al străzii Viitorului. Se dorește lărgirea străzii și adâncirea ei pe sub podul de cale ferată. Plus trotuare.

22 iulie 2022 se semnează contractul cu firma Geiger Transilvania și firma de proiectare GG Tehnic Proiect. Suma agreată de ambele părți: 9,86 milioane lei plus TVA, adică 2,34 milioane de euro cu TVA. Se alocă 4 luni pentru proiectare și avize și 10 luni pentru execuție. Adică un total de 14 luni. Banii provin din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

După patru luni de la semnarea contractului firma Geiger cere prelungirea la 7 luni a duratei de execuție a proiectului. Apoi în martie 2023 mai cere o extensie de încă 2 luni tot pentru proiectare. Și Primăria Sibiu acceptă.

Start lucrări cu anunț că în 8 martie 2024 vor fi gata. Și marmota…

Ca de obicei la asemenea proiecte, Primăria Sibiu face mare vâlvă prin presă și anunță în 8 mai 2023 începerea lucrărilor efective în teren la strada Viitorului. Se oprește circulația spre frustrarea cetățenilor din zonă. Se oferă alternative Podul Gării, deja supra-aglomerat și Broscăria. Pentru că Primăria Sibiu a investit anul trecut milioane de euro într-un pod peste Cibin pentru biciclete, pe zona de legătură Lazare, Gușterița spre Tîrgul Obor. Acesta era dorit de mult ca un pod auto de a asigura o altă ieșire din această zonă. Dar Primăria Sibiu promite că în 8 martie 2024 lucrările vor fi gata. Așa stă scris și astăzi pe panoul de la începutul șantierului.

Fără explicații, fără un nou adaus la contract în SEAP, astăzi șantierul este ca în imaginile atașate. Departe de finalizare. De altfel este greu de crezut că întârzierea va fi de doar câteva zile, cât timp la 9 dimineața pe șantier erau 3 muncitori care se chinuiau să pornească o drujbă și lucrau la o gură de canal. În rest, liniște totală. Contractul nu prevede subcontractări, cel puțin în varianta publică de pe SEAP. Totuși, astăzi dimineață la fața locului lucrau muncitori de la o altă firmă.

Așa că toți locuitorii din zonele Gușterița, Lazaret și Lupeni mai au de așteptat până la deschiderea străzii Viitorului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri