spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei: Care sunt realizările durabile ale actualei administrații

Știri din Județ

Publicitate

Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei, despre realizările actualei administrații:

Publicitate

În ultimii ani, orașul Cisnădie trece printr-un evident proces de transformare, pe care nu îl neagă nimeni, doar că, prin mediul online se alimentează o dilemă care întreabă, retoric: ,,Care sunt realizările durabile ale actualei administrații?”

Cu siguranta este doar o încercare de minimalizare a ceea ce s-a realizat in oraș si o tentativă mediocră de manipulare a celor care citesc postari de pe pagini care nu au alt scop decât de a dezinforma.

Un oraș se poate numi modern, atunci când este atractiv de trăit in el.
Un oras care are, la 15 minute distanță de mers pe jos, toate facilitățile unei vieți moderne, se poate numi un oras modern.
Acesta e cel mai nou concept, de dezvoltare a oraselor europene, care, la Cisnădie se aplică deja de mai multi ani.

Educație:

4 școli generale, 2 licee, cu toate dotările necesare. Cladiri trecute prin proces de modernizare, fațade, izolație, uși si geamuri termopan, mobilier nou, trerenuri de sport modernizate, laboratoare cu dotari de ultima generație.

Finalizarea proiectului de construire a scolii si gradiniței in Cartierul Arhitectilor, la standarde europene, obiectiv major si durabil pentru generatiile ce vor urma.

Salubritate


Finalizarea proiectului de colectare a deșeurilor, la standarde tehnice si de protecție sanitară europene, prin montarea a 50 de insule ecologice, cu control electronic al utilizatorilor.

Sănătate


Ample lucrari de modernizare, construcția Ambulatoriului cu dotări de ultimă generație in domeniul imagisticii medicale, de analize de laborator si investigații medicale, cabinete cu dotări ultramoderne, investitie de milioane de euro. Toate astea in conditiile in care, spitalul orășenesc a fost desființat de o guvernare trecută, fiind declarat ,,nerentabil” Actuala administrație a luat investiția in mâinile proprii, si l-a adus la standarde europene, peste multe unităti medicale din țară.

Cultură


Casa de Cultură a orașului a fost preluată in stare deplorabilă, dupa un lung proces, de la Sindicatul de sorginte comunistă, a fost modernizată și este acum o bijuterie in materie de edificiu de cultură. Nu multe orașe si municipii din România se pot mândri cu un asemenea centru cultural.

Culte


Biserica din Cimitirul Ortodox. Va dăinui probabil multe sute de ani, alaturi de toate celelalte lăcașuri de cult unde s-au facut investitii in fiecare an.

Sport si Sanătate.

Centrul Spa, care oferă, in premiera națională, cursuri gratuite pentru școlarii cisnadieni si care are abonați 7 zile din 7, de la ora 6 diminesta pana seara, târziu.

Infrastructură


Modernizarea strazii Cindrelu si Magurii, cu aplicarea normelor urbanistice europene de introducere a rețelelor electrice in subteran, cu parcări laterale.

Implementarea unui alt concept european de realizare a zonei centrale pietonale, cu arhitectură stradală adaptată centrului istoric al orașului.

Patinoarul


Singurul patinoar acoperit, cu locație permanentă din județ.
Municipiul Sibiu nu are asa ceva.

Performanța sportivă


Sala Polivalentă, modernizată, adusă la standarde europene unde se desfășoară competiții de nivel național și internațional.

Pista de biciclete Cisnădie-Cisnădioara si Cisnadie -Sibiu
Stadionul de fotbal, modernizat, unde functionează Academia de fotbal.
Baza de pompieri a SVSU, dotata la standarde ce permit intervenția promptă cu mașini de stingere pentru salvare de bunuri materiale si de vieți.

Utilitați pentru sănătate


Inlocuirea si extinderea, la standarde europene, a rețelei de apă-canal, veche de peste 60 de ani, si care va asigura sanatatea cisnadienilor pentru urmatoarea sută de ani.
Se află in desfășurare lucrările cele mai vaste din istoria orașului de introducere a apei potabile si a canalizării în Cisnădioara, de modernizare și extindere a retelei de apă-canal în Cisnadie.

După finalizarea acestor lucrări, se vor reasfalta toate străzile afectate de lucrări.

S-au investit zeci de milioane de euro in toate aceste obiective, mare parte din fonduri europene.

✅️Toate acestea, au in spatele lor, zeci de oameni care au mii de ore de muncă, de proiectare, consultare, sute de drumuri la ministere, agenții, mii de mailuri si telefoane. Toate acestea nu pot fi reduse la tăcere printr-o simplă intrebare infantilă.

✅️Cu toate că, toate aceste investiții se pot vedea din satelit, unii nu le vad nici din avion.
De aceea, pentru elucidarea propriei dileme, recomandarea noastra ar fi, revenirea cu picioarele pe pământ si renunțarea la gândirea cu capul in nori.

SURSA: FACEBOOK

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu