spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie: Toate marile proiecte sunt trântite de opoziție. Nu vor să facem nimic pentru oamenii din Cisnădie

Știri din Județ

Publicitate

În ședința din 13 februarie 2024, pe ordinea de zi a Consiliului Local Cisnădie a stat și un proiect de revocare a HCL nr 15 din 30 ianuarie 2024. Proiectul anulat făcea referire la parcelele pentru tineri de pe strada Lungă din Cisnădie. Deși aflat în dezbatere publică în 2018-2019, urmat de toate avizele necesare, inclusiv dezbateri pe mediu, proiectul a căzut datorită votului contra exprimat de consilierii USR, alături de Cornel Vintilă, consilier ProRomânia.


Cine pierde până la urmă?

Perdanții sunt cei 200 de tineri care puteau beneficia de terenuri în zona strada Lungă din Cisnădie, crede Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie. „Vorbim în total de 200 de beneficiari, pe cele două proiecte din cadrul dezvoltării urbanistice de pe strada Lungă. 200 de tineri care așteaptă de ani buni un teren, dar nu îl pot avea din cauza opoziției de la Cisnădie. Erau parcele pentru tineri oferite gratuit conform legii, dar și parcele de vânzare pentru tineri. Un proiect amplu, dorit la Cisnădie de tineri.”

Interese ascunse?

Întrebat care crede că este motivația opoziției virulente la acest proiect, Huja a replicat: „Cred că interesul pentru acest proiect a fost și de altă natură, din partea unora care au proprietăți în zonă și spre Cisnădioara. S-au făcut presiuni pe toate canalele să se stopeze acest proiect pentru tineri. Dar nu ne putem opune dezvoltării. Pentru mine, tinerii au dreptul să fie sprijiniți. Dacă Opoziția USR nu dorește acest lucru și dacă au cedat presiunilor unor persoane cu interese în zonă, atunci să își asume la vot, la alegerile locale”

Ce se mai poate face?

Huja a spus că momentan situația din Consiliul Local Cisnădie este în blocaj. Opoziția formată din USR și consilierul Vintilă blochează toate marile proiecte. „Toate marile proiecte sunt trântite de opoziție. Nu vor să facem nimic pentru oamenii din Cisnădie. Sper ca oamenii din Cisnădie să vadă cum acești indivizi, aleși în Consiliu, fac jocurile unor anumite persoane și blochează Campusul Educațional din Arhitecților, terenurile pentru tineri din strada Lungă și toate marile proiecte ale orașului. Ei au un singur interes: să blocheze activitatea și proiectele din orașul Cisnădie. Sunt sigur că locuitorii din Cisnădie le vor arăta cartonașul roșu la alegerile locale din anul acesta. Cu astfel de oameni, nu se poate lucra!” a explicat Huja.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri