spot_img
8.6 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Ziua NATO sărbătorită la Sibiu. Generalul Cristian Dan: „Stabilitate și siguranță la Sibiu și în România”

Știri din Județ

Publicitate
Astăzi, la Sibiu a fost sărbătorită ziua NATO, respectiv împlinirea a 75 de ani de la înființarea Alianței, dar și 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică.

Personalul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) a organizat la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est, situat pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, o ceremonie militară menită să puncteze cele mai importante aspecte ale unui astfel de parteneriat strategic și militar.

Publicitate

Cristian-Daniel Dan, comandantul NATO de la Sibiu a declarat faptul că un astfel de comandament aflat în sânul Sibiului oferă un sentiment de stabilitate și siguranță. Un sentiment de certitudine că acest comandament important în zona de operațiune SUD – EST are o echipă profesionistă și gata să facă față oricărei situații de criză.

În cadrul ceremoniei militare, 16 militari au fost recompensați și felicitați pentru aportul lor adus în cadrul NATO. La eveniment au participat și Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu și vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca. Aceștia i-au salutat pe militarii români și străini, dar au și testat o parte din tehnica militară prezentă.

Cu prilejul împlinirii celor 75 de ani ai NATO, a fost organizată și „Ziua Porților Deschise”. Vizitatorii au avut posibilitatea vizitării a unei expoziții de tehnică militară aparținând structurilor subordonate și partenere ale Corpului, precum și a unei expoziții foto dedicată Zilei NATO.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer