spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Ce NU a făcut USR pentru Cisnădie?

Știri din Județ

Publicitate

După patru ani de mandat în Consiliul Local Cisnădie, cei 6 consilieri USR aleși în 2020 au dispărut, rând pe rând. Ca în bancurile comuniste, cei șase sunt unul, Mihael Seușan. O consilieră în vârstă, atipică profilului USR. Doar ea a mai rămas din cei aleși de oameni în 2020 la Cisnădie. Anul când USR a promis o revoluție acolo. Dar s-a lăsat cu un mare fâs. Chit că sunt înjurat, calomniat, acuzat de USR-iștii din Cisnădie, adevărul este că ei nu mai există. Este un caz aparte, la nivel național, când un partid își pierde aproape toți consilierii aleși.

Publicitate

Vă întrebați, firesc, unde au dispărut revoluționarii USR aleși în 2020 la Cisnădie. Răspunsul este simplu: s-au săturat de USR și au demisionat. Unii de acum 2 ani, alții mai încoace. Rând pe rând au plecat din partid. Doar în ultimele zile, două consiliere locale USR au demisionat din partid. Toți acuză ceea ce a devenit USR în județul Sibiu și mai ales la Cisnădie. Unii dintre revoluționarii USR acum demisionați vor să continue lupta și să mai convingă cetățenii să îi voteze odata de la alte partide. Măcar nu au trecut la PSD, ca și colegii lor de la Micăsasa.

Ce trăim în aceste zile este disoluția USR-ului în județul Sibiu. Iar rezultatul votului din 9 iunie o va arăta. Cel puțin la Cisnădie. Unde acum USR are trei candidați la primăria orașului. Pardon, trei foști și actuali USR-iști care se concurează reciproc. Vor toți să facă revoluție. Ca în 2020.

Dar să vedem ce au lăsat în urmă, în acești patru ani, la Cisnădie. Scandal. Acesta a fost cuvântul de ordine la toate ședințele de Consiliu Local. Spre deosebire de colegii lor consilieri la Sibiu, care mai că au căzut la pace cu FDGR și se pupau și lăudau cu sașii pe mai toate proiectele, cei de la Cisnădie l-au luat pe NU în brațe, ca fetița din poveste. Atât. Nu am ce scrie altceva despre activitatea lor. Doar au avut voturi contra sau abțineri. Și critici la toate proiectele Primăriei. Pentru ei, nimic nu a fost bun.

Curios lucru, dar consilierii locali de la PSD, FDGR și una de la Pro România au fost adesea de acord cu cei de la PNL și au trecut proiecte multe. Cu negocieri, ca în politică. Dar fără urlete și scandal în plen. De cealaltă parte, USR-iștii, deși cu 6 consilieri aleși au părut remorca vechiului consilier local Cornel Vintilă, trecut pe la atâtea partide în decursul anilor, că le-am pierdut șirul. În acest mandat a fost de la Pro România, partidul lui Ponta. Chiar și colega sa de partid din consiliul local nu a fost de acord cu el și a votat pentru proiectele orașului.

Vintilă este cunoscut în Cisnădie drept „Gică-contra”. Omul se visează de 30 de ani primar, dar nu reușește să convingă electoratul. Așa că, din partid în partid, iese consilier local. Dar în acești patru ani echipa Vintilă (Pro România) – consilierii USR a fost pe redute. Cu 7 voturi au blocat multe proiecte mari de investiții. Asta au realizat. Au argumentat mereu că ei sunt apărătorii dreptății și ai adevărului. Și se laudă pe Facebook, unde se aplaudă și comentează reciproc, că doar ei dețin adevărul pentru Cisnădie. Să avem pardon.

Singura consilieră locală USR, aleasă în 2020 și păstrată la partid a fost Mihaela Seușan. Deși cadru didactic aceasta a dovedit un talent al pactului USR-Pro România. Dacă ar știi Dan Barna sau Drulă cum patru ani la Cisnădie USR a servit interesele lui Ponta prin Vintilă. Scuzați. Au servit interesele cetățenilor. Așa mi se spune mereu de la USR.

Care cetățeni, stimați consilieri? Aceia trădați prin demisii din Consiliul Local? Cetățenii contra cărora s-a votat lună de lună și an de an astfel că toate marile proiecte ale Cisnădiei au fost încetinite sau blocate? Și acum, cu tupeu, să vii să spui că nu s-a făcut mai nimic la Cisnădie în acești patru ani? Tupeu borfaș, vorba actorului. Păi, voi ați votat contra mereu! Voi ați contestat proiectele pe la instituții! Voi ați pus piedici la orice mare proiect. Și nu din interesul cetățenilor!

Adevărul este că toată politica alianței electorale USR-ProRomânia (Ponta) la Cisnădie a fost anti-Huja. Atât. Nu a fost niciun program electoral, nicio idee, niciun proiect, doar cum să îl enerveze și să îi scadă din popularitate primarului Gheorghe Huja. La atât s-a rezumat politica USR la Cisnădie. Atât s-a putut. Chiar și proprii consilieri locali s-au săturat și au plecat. A rămas cuplul Mihaela Seușan – Cornel Vintilă (USR și Pro România). Doi oameni în etate, adevărat etalon al forței viitorului promovat de USR și Pro România. Sincer nu înțeleg de la USR s-a aliat în Dreapta Unită cu PMP și Forța Dreptei? Puteau lua exemplul de la Cisnădie: Alianța USR-ProRomânia.

Știu că și după acest material, postacii USR Cisnădie, cei 4-5 membrii de partid rămași în organizație mă vor calomnia și ataca. Vor spune că sunt plătit de Huja etc. Curios lucru, prietenii știu, că nu am niciun contract eu sau firmele mele cu Primăria Cisnădie sau cu primarul Huja. Nici alte interese personale între mine și primar. Dar am interes să văd o comunitate în dezvoltare și modernizată. Nu cu Gică-Contra, ci cu oameni politici în stare să negocieze spre binele real al cetățenilor. La asta se rezumă politica. Degeaba urli și faci gargară ca Șoșoacă an de an la Consilul Local Cisnădie, dacă nu ai adus nimic bun cetățenilor, din contră. De scandalagii sunt sătul. Oricum, se vede de la o poștă că USR va dispărea de la Cisnădie. Ceea ce va demonstra, în următorii patru ani, cu un consiliu local deschis spre comunitate, câte mari proiecte se pot face în acest oraș.

La final, un mesaj pentru consilierii USR perindați în patru ani la Cisnădie: groapa istoriei este întunecată și supusă uitării totale. Mulți au avut foarte mari așteptări de la voi, dar ați deziluzionat. Dar ce mă mai mir, în 2020, în alegerile interne din USR Cisnădie s-a produs un puci regizat și omul care trebuia să repreinte partidul în oraș a fost înlăturat. S-a văzut ce a ieșit. Iar în 2024, USR Cisnădie a avut parte de alt puci, și omul pus să candideze, neales intern, a distrus de tot organizația de partid. Adio, USR Cisnădie!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare