17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Program special la Pașapoarte și Serviciul Permise și Înmatriculări din cadrul Prefecturii Sibiu

Știri din Județ

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat și H.G. nr. 1307/2023 – privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2024, în perioada 01.05.2024 – 06.05.2024, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte și a Serviciului Permise și Înmatriculări din cadrul Instituției Prefectului județul Sibiu, nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul.

Precizăm că începând cu data de 07.05.2024 activitatea cu publicul a celor două servicii publice comunitare se va relua conform programului normal de lucru cu publicul fără modificări. Acesta îl găsiți afișat pe https://sb.prefectura.mai.gov.ro/pasapoarte/ și https://sb.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/

Recomandăm tuturor cetățenilor români  ca înainte de călătoria în străinătate să verifice din timp, atât valabilitea documentelor de călătorie personale, cât și valabilitatea documentelor de călătorie ale minorilor.

De asemenea, în considerarea faptului că reglementarea condițiilor de intrare, ședere sau tranzit al unei țări reprezintă un drept al statului în cauză, recomandăm cetățenilor români să verifice condițiile stabilite de statul pe teritoriul căruia urmează să efectueze călătoria, accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro , secțiunea Condiții de călătorie. Cu titlu de exemplu, precizăm că state precum Emiratele Arabe Unite, Israel, Republica Maldive, Regatul Thailanda solicită ca valabilitatea pașapoartelor simple electronice să fie de minim 6 luni de la intrarea pe teritoriul țării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri