18.1 C
Sibiu
duminică, 30 iunie, 2024

Analiză Alegeri Locale 2024: Maricuța a înviat ca Lazăr din Biblie

Știri din Județ

Fără să fiu rău înțeles pentru comparația din titlu, dar și pe mine m-a luat prin surprindere „învierea” fostului primar din Șelimbăr, Daniel Maricuța. După dosarul penal stufos amânat ani de zile pe la diferiți procurori din Sibiu, Alba și București, Maricuța a ajuns în fața instanței în 2022. Dar, surpriză, judecătorii au trimis dosarul înapoi la DNA pentru tot felul de nereguli tehnice. În paralel, există pe rolul instanțelor alt dosar în care Ministerul de Finanțe încearcă să recupereze banii de la Maricuța și ceilalți învinuiți.


Presa a titrat la Sibiu și în București ani la rând că este vorba de cel mai mare dosar de corupție din Ardeal. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la peste 110 milioane de euro și printre actele incriminate se află intrarea în posesie suspectă a primarului a zeci de hectare de teren.

În tot acest context, în anul 2015 Maricuța a fost nevoit să demisioneze din funcția de primar al Șelimbărului. Deși procesele nu sunt finalizate, Maricuța a decis în 2024 că vrea, din nou, să fie primarul Șelimbărului.

Acest „Lazăr” al Șelimbărului declară peste tot că are încă o audiență mare la alegătorii din vetrele satelor comunei. Probabil că oamenii au uitat marile modernizări ale străzilor cu pavaje sau asfalt, care apoi erau rupte pentru schimbat țevi. Sau lipsa investițiilor în școli, grădinițe și creșe. Ori alte investiții necesare comunei.

Acum, Maricuța vine cu idei de campanie „crețe”. El a anunțat că oferă gratuit locuri de casă la 1800 de familii! Gratuit! Dar de unde? Din zecile sale de hectare de teren care fac încă obiectul dosarelor în justiție? Sau din ce mai are Primăria Șelimbăr?

Este incredibil pentru mine să văd cum în România membră a Uniunii Europene este ceva firesc să ai un candidat la primărie care este în această situație. Evident, Maricuța spune că este nevinovat. Dar până la soluțiile finale ale judecătorilor asta rămâne de văzut!

Analizele sunt articole de opinie.

FOTO: Colaj, în dreapta fotografie publică din contul de Facebook al lui Daniel Maricuța din anul 2020, în dreapta proiectul său de candidat din 2024 de a oferi 1800 de terenuri gratuit în Șelimbăr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu

Cartiere întregi din Sibiu rămase fără curent