18.1 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

Analize Alegeri Locale 2024: Cazul Mediaș și dubla măsură a PSD, AUR și … FDGR!

Știri din Județ

Dacă ați fi crezut vreodată că FDGR nu ar vota alături de AUR, PSD, PMP și USR contra PNL, v-ați înșelat! S-a întamplat ieri seară la ședința Biroului Electoral de Circumscripție Mediaș. Și ce au votat? Să se amâne Zilele Mediașului după alegeri. Decizia lor va fi contestată de PNL la Biroul Electoral Județean Sibiu. Dar rămâne votul acestora și… dubla măsură. Să analizăm!


Înțeleg că senatorul USR, pardon acum PSD, Claudiu Mureșan simte că îi fuge terenul de sub picioare la Mediaș și nu va prinde, conform unui sondaj local, nici locul 3 în cursa pentru Primăria Mediaș. Înțeleg și disperarea AUR de a face orice să scoată măcar un consilier local la Mediaș. Înțeleg și epava ADU sub forma USR+PMP+FD de la Mediaș care rămasă fără structuri după plecarea lui Mureșan la PSD a încropit o listă electorală de candidați. Dar nu înțeleg votul FDGR contra Zilelor Mediașului. Să explic.

Să o luăm mai întâi cu PSD. Este clar că Mureșan nu este familiarizat cu partidul ce l-a adoptat de curând. Pentru că dacă era, știa că primăreasa de la Craiova face EXACT în aceeași perioadă Zilele Craiovei. La fel și primarul de la Galați, tot PSD-ist de al lui, face mare eveniment stradal în aceleași zile. Faptul că Mediașul este atestat documentar din 3 iunie și în această perioadă mereu se organizează Zilele Mediașului nu a contat. Sau Mureșan nu știe istoria Mediașului unde candidează?

Ajung și la FDGR. Cum să ai tupeul să votezi contra Zilelor Mediașului, când primarul tău FDGR de la Sibiu, pe nume Astrid Fodor, bifează o tonă de evenimente în campania electorală? Din statutul de primar. Dar și le postează ca materiale de campanie pe pagina de Facebook a Forumului German Sibiu. Deunăzi s-a dus la un eveniment anti-drog cu elevi la Hotel Ramada organizat de masonii de la Marea Lojă Națională din România cu Ministerul Educației (ciudată asociere). Și Astrid Fodor a vorbit acolo, apoi a postat material de campanie cu prezența ei la eveniment. Adică a făcut campanie electorală la elevi? La un eveniment organizat de Ministerul Educației? Cam așa pare? Și nu este singurul exemplu!

Cred că politicienii cei mai disperați că pierd alegerile fac cele mai multe sesizări la Birourile Electorale. Simt că pierd trenul electoral. Iar mulți candidați au dubla măsură ca în cazul Mediașului versus Craiova.

Înseamnă că în campania electorală primăriile nu mai pot organiza nimic. Mă rog, doar unele primării. Că altele pot. Și doar unii primari, că alții au spate la București și li se permite orice încălcare a legii.

Să nu uit. FDGR a scos ziarul Hermannstadter Zeitung în limba română. O premieră în istoria acestui ziar. Teoretic ziarul este independent, al comunității germane. Practic a scos o ediție de campanie electorală în română și au distribuit ziarul gratuit în tot județul ca ziar de campanie. Așa-i că miroase a disperare marca FDGR?

FOTO: Astrid Fodor, primar FDGR al Sibiului vorbește la conferința anti-drog elevilor la Hotel Ramada. Poza este preluată de pe pagina de Facebook a Forumului German Sibiu, unde a fost postată cu text electoral

NOTĂ: Articolele apărute în seria Analize Alegeri Locale 2024 sunt articole de opinie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu la un container locuit din Mediaș