29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Concert manifest la Sala Thalia, susținut printre protestatarii Filarmonicii Sibiu

Știri din Județ

Bine-cunoscutele proteste ale unor artiști ai Filarmonicii de Stat Sibiu, sub presiunea Sindicatului Artiștilor Instrumentiști, dau de luni bune „peste cap” majoritatea concertelor de la Sibiu și mai ales, debusolează publicul dornic de o audiție relaxantă. Spectatorii cumpără bilete, ajung în sală iar apoi pierd timp prețios pentru recuperarea banilor. În această seară, concertul dedicat Zilei Naționale a Italiei, de la ora 19:00, a fost anulat.

Totuși, în locul acestuia, câțiva artiști au decis să organizeze un concert manifest, chiar în fața clădirii Filarmonicii de Stat Sibiu. Acest lucru a venit ca o dovadă de respect pentru publicul sibian și nu numai. Pentru aproximativ 50 de persoane, în fața clădirii și flancați de sindicaliști, au performat următorii: Adriana Cazacu – harpă & Ştefan Cazacu – violoncel, CVARTET INTERMEZZO (Raluca Sfîriac – vioara I, Alexandru Timilie – vioara II, Mihaly Terez – viola, Titus Tincu – violoncel), Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlențan (trompetă), Alin-Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon), Gheorghe Simion Ianța (tubă).

“În efortul lor de a obține demisia sau demiterea managerului, membrii SAIFS au sabotat și în această săptămână organizarea concertului simfonic. Este evident scopul sindicatului de a organiza o întrerupere a activității care să ducă la scăderea încrederii în instituție, la prăbușirea performanței și, desigur, compromiterea managerului. Acțiunile destabilizatoare ale SAIFS au și o componentă care urmărește să distrugă reputația și credibilitatea instituției pe plan național și internațional, iar acest lucru este evident în momentele în care Filarmonica are invitați străini. După ce a sabotat concertele importante din 8 și 29 februarie, organizate în colaborare cu structuri culturale și diplomatice din Luxemburg, respectiv Japonia, acum a venit rândul Italiei, fiindcă pe 6 iunie, cu un dirijor italian și un program alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori italieni, aveam să dedicăm concertul simfonic Zilei Naționale a Italiei. Sindicaliștii au urcat fără drept pe scenă și au împiedicat respectarea planului de repetiții, astfel încât joi nu ne vom putea bucura de muzică și, ceea ce este mai grav, această zi va rămâne o pată rușinoasă pentru Sibiu în loc să fie o sărbătoare a diplomației culturale”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Publicitate

Posesorii de bilete au dreptul de a solicita rambursarea contravalorii acestora. Cei care au achiziționat biletele direct de la casieria Filarmonicii sunt rugați să ne contacteze prin e-mail la office@filarmonicasibiu.ro, telefonic la 0735566486 sau să se prezinte la casa de bilete conform următorului program: luni – joi, între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 – 16:00, pentru a-și recupera banii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș