13.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

La Centrul Național de Instruire Getica din Cincu, a avut loc ceremonia de schimbare a comenzii grupului de luptă

Știri din Județ

De astăzi, Centrul Național de Instruire Getica din Cincu, județul Brașov, este francez. Astăzi a avut loc ceremonia de schimbare a comenzii grupului de luptă multinațional pentru care Franța este națiune cadru. Cu ocazia acestui eveniment, zona din tabăra militară în care sunt instalații soldații francezi a fost denumită tabăra General Berthelot.


Denumirea a fost aleasă pentru a rememora șeful statului major al comandamentului suprem al Trupelor Franceze pe Frontul de Vest din primul război mondial. La finalul războiului, Berthelot a fost detașat în România ca șef al misiunii militare Franceze, atunci când a asigurat și rolul de consilier militar al regelui Ferdinand, Comandantul suprem al Armatei Române.

Publicitate

Astăzi, la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu a fost dezvelită și o placă memorială în amintirea generalului francez care a lăsat României o parte a averii sale prin dorință testamentară.

În afara ceremoniei propriu-zise, a avut loc și un exercițiu demonstrativ, dar și o expoziție de tehnică militară în tabăra care, începând din toamnă, va găzdui militari spanioli.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia