22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Accident grav la Porumbacu, jud. Sibiu: 57 de persoane primesc ajutor

Știri din Județ

Un autocar și un ansamblu TIR s-au lovit în această dimineață în zona comunei Porumbacu pe drumul național DN1. Echipaje de ambulanță și ISU acordă ajutor la 57 de persoane din cele două vehicule. Traficul este blocat total.


ACTUALIZARE ora 8.30: Șoferul autocarului a fost transportat la spital inconștient. Alte două persoane au suferit răni și au fost duse la spital.

„Update accident Porumbacu de Jos

Echipajele SAJ și ISU au asistat medical mai multe persoane ,pasageri ai autocarului, care au suferit excoriații și traumatisme .
Doua victime,femei,au fost transportate la UPU Sibiu
-femeie de 38 de ani cu plaga tăiată la membrul inferior.
-femeie 19 ani cu traumatism cranio facial.
Bilanțul victimelor care au fost asistate medical de către echipajele sosite la fața locului este după cum urmeaza:
-19 persoane de cod verde au refuzat transportul.
-2 victime transportate de către SAJ.
-o persoana de cod rosu,transportată de catre echipajul ISU.
35 de persoane au refuzat asistenta medicala” transmit reprezentanții Ambulanței Sibiu.

„Polițiștii rutieri intervin la un accident produs pe DN 1, km. 277+600m, la intrarea în Porumbacu de Jos dinspre Avrig.

Este vorba despre o coliziune între un autocar, condus spre Sibiu de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Bistrița Năsăud și un ansamblu rutier condus spre Brașov de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Dolj.

În autocar se aflau în jur de 50 de pasageri, adulți.

Coliziunea a dus la rănirea a trei persoane, toate din autocar. Este vorba despre șoferul autocarului și două pasagere, în vârstă de 19 ani, din județul Călărași, respectiv 38 de ani, din județul Brăila.

Polițiștii rutieri continuă cercetările în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea acestui accident.

În continuare, traficul este blocat total.” conform IPJ Sibiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„DN 1, km. 277+600m, la intrarea în Porumbacu de Jos dinspre Avrig, trafic blocat total din cauza producerii unui accident rutier în care sunt implicate un autocar și un ansamblu rutier.” transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

„Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu a trimis de urgenta pe raza localității Porumbacu de Jos șase ambulante,una de tip C(cu medic) și cinci de tip B ,la un accident rutier produs între un autocar și un ansamblu TIR.
Din primele informații este vorba despre 57 de persoane implicate.
ISU participa de asemenea cu mai multe autospeciale

Intervenția este în dinamica .” transmit reprezentanții Ambulanței Sibiu.

Un șofer încarcerat. Planul Roșu de intervenție

ISU anunță că a activat Planul Roșu de intervenție de la 7 dimineața. La această oră deja toate persoanele implicate au fost scoase din vehicule.

„Din primele informații șoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acționat pentru extragerea lui. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate nu mai sunt alte persoane încarcerate. Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale”, declară Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

„Plan Roșu activat în județul Sibiu în urma unui accident rutier. Este vorba de un autocar care a ieșit în afara părții carosabile pe DN 1 pe raza localității Porumbacu de Sus. Începând cu ora 07:00 a fost activat planul roșu de intervenție. Din primele informații nu se cunoaște numărul total de victime. La fața locului sunt mobilizate următoarele forțe: trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic; o autospecială de descarcerare; o autospecială de transport personal și victime multiple; o autospecială de stingere și 6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic. De asemenea la fața locului a fost alertat elicopterul SMURD.”, transmis reprezentanții ISU Sibiu.

R

evenim cu detalii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor