29.2 C
Sibiu
luni, 01 iulie, 2024

Depunerea jurământului absolvenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu

Știri din Județ

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a participat vineri, 28 iunie,  în Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu la Liturghia festivă săvârșită cu ocazia depunerii jurământului de către absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, promoția 2024.


Ceremonia a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala Mitropolitană din Sibiu de un sobor slujitor, sub protia  părintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Horia Oancea, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, din care au făcut parte cadre didactice ale facultății sibiene.

Publicitate

La momentul chinonicului, Părintele Mitropolit Laurențiu a rostit un cuvânt de felicitare adresat absolvenţilor promoţiei 2024 cuvânt prin care i-a îndemnat pe absolvenţi să devină slujitori ai Cuvântului Dumnezeiesc în comunităţile în care vor activa.

În continuare, a urmat ceremonia depunerii jurământului de credinţă şi fidelitate pentru cei 49 de absolvenţi ai programului de licenţă în Teologie Pastorală, 7 absolvenți la Secția Muzică şi cei 35 de absolvenţi ai programelor de masterat.

A urmat, în Aula Mitropolit „Ioan Mețianu” cursul festiv de absolvire unde decanul facultății, părintele profesor Constantin Horia Oancea, alături de profesorii îndrumători de an, Prof. Univ. Dr. Ciprian Ioan Streza și Pr. Lect. Dr. Dan-Alexandru Streza au înmânat diplomele de absolvire și au strigat catalogul promoției.

Studenții plini de emoția acestei zile pentru împlinirea anilor de studiu s-au bucurat alături de familie și prieteni ce au asistat la acest moment unic în viața lor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ANUNȚ – Comuna Nocrich