13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Un sport din antichitate se pregătește pentru Campionatul Mondial

Știri din Județ

Calisthenics este un sport care datează din antichitate, este o disciplină de antrenament care utilizează propria greutate corporală. Numele vine de la cuvintele Kallos =frumusețe și sthenos=putere.


Pe 26-27 iulie a avut loc Campionatul Național de Street Workout și Calisthenics, organizat la Sibiu. „Este o onoare pentru mine să vă vorbesc despre desfășurarea acestui eveniment, care îmbină pasiunea pentru sport cu spiritul comunității, aduce împreună sportivi de elită din întreaga țară, promovând un stil de viață sănătos și activ. În primul rând, aș dori să subliniez importanța sportului în dezvoltarea tinerilor noștri. Street Workout si Calisthenics este o disciplină care nu doar că întărește fizicul, dar și încurajează autodisciplina, perseverența și respectul pentru ceilalți. Prin organizarea acestui campionat, oferim o platformă pentru tinerii talentați să-și arate abilitățile și să inspire o nouă generație de sportivi. Ne-am străduit să asigurăm cele mai bune condiții pentru participanți și un mediu sigur și prietenos. De asemenea, suntem mândri să avem alături parteneri și sponsori care împărtășesc valorile noastre și sprijină dezvoltarea sportului în România”, a spus Daniela Persa, directorul clubului sibian

Beneficiile unui astfel de eveniment se extind dincolo de competiție. Pe lângă promovarea sănătății fizice, campionatul contribuie la coeziunea socială și la dezvoltarea unei comunități mai unite și mai puternice. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a atrage turiști și de a promova orașul gazda, ca o destinație pentru evenimente sportive de anvergură. În acest an a fost orașul Sibiu. „Aș dori să le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în organizarea acestui campionat – voluntarilor, sponsorilor și, bineînțeles sportivilor care ne demonstrează prin efortul lor că pasiunea și determinarea pot transforma orice vis în realitate. Vă invităm pe toți să participați pe viitor la evenimentele noastre și să susțineți acești sportivi minunați. Să le arătăm aprecierea noastră și să îi încurajăm să continue să își urmeze pasiunea, indiferent de vârstă”, a mai spus Persa.

Atleții care au participat în acest an la eveniment au avut vârstele cuprinse între 14 și 40 de ani. În cadrul evenimentului au avut loc mai multe probe de concurs: Strenght Endurance feminin și masculin, Street Lifting feminin și masculin, Street Lifting Multilifting masculin și, cea mai spectaculoasă probă, Freestyle. La această din urmă probă avem doar o reprezentantă feminină, Alisia Persa, care este automat calificată la Campionatul Mondial, fiind campioană mondială 2023. A fost cel mai spectaculos și cel mai așteptat eveniment de street workout si calisthenics al anului. Câștigătorii vor reprezenta România la Campionatul Mondial, ce va avea loc în Cehia, în luna martie 2025. Câștigătorii pe categorii sunt: Strenght Endurance Feminin: Loc 1 Luiza Petra; Loc 2 Cristina Galescu; Loc 3 Andra Cosma, Strenght Endurance Masculin: Loc 1 Mircea Pravat; Loc 2 Cătălin Micu; Loc 3 Florentin Cismaru-Bacanu, Street Lifting Feminin: Loc 1 Alisia Persa; Loc 2 Roxana Cosma; Loc 3 Raluca Muntean, Street Lifting Classic – 75kg Loc 1 Radu Militaru; Loc 2 Adrian Hauca; Loc 3 Robert Ioniță, Street Lifting: +75kg Loc 1 Dănuț Păun; Loc 2 Andi Sabo; Loc 3 Silviu Drăgan, Street Lifting Multilifting – 75kg Loc 1 Radu Militaru; Loc 2 Mircea Pravat; Loc 3 Adrian Hauca, Street Lifting Multilifting: +75 kg Loc 1 Andi Sabo; Loc 2 Bojan Grozdanic; Loc 3 Dănuț Păun, Freestyle masculin: Loc 1 Adi Lupu; Loc 2 Alexandru Ghinda; Loc România va avea reprezentare importantă la Campionatul Mondial de Street Workout și Calisthenics, ce va avea loc în Praga în martie 2025 la Freestyle feminin: Alisia Persa din Cluj, actuala campioană mondială, iar la Freestyle masculin vor participa Adi Lupu din Bacău și Alexandru Ghinda din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri