13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Muzică, expoziții, prezentare de modă și degustare de produse tradiționale la Festivalul Internațional al Culturii Romani, de la Sibiu

Știri din Județ

Asociația Internațional Romani Union – IRU organizează în perioada 8-10 august cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional al Culturii Romani la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2024.

Festivalul are ca scop promovarea tradițiilor și a culturii romilor și se va desfășura în locația de pe strada Ogorului nr. 38. Programul va debuta joi, 8 august, la ora 18.00, cu o prezentare a costumelor tradiționale.

Zilnic în intervalul orar 18.00-22.00 vor avea loc spectacole cu invitați de etnie romă. Programul este completat de un concurs al costumelor populare tradiționale romanes, de un simpozion cu tema „Importanța conservării tradițiilor rome- identitatea etniei rome” și de o expoziție cu produse ale meșteșugarilor romi, deschisă în intervalul orar 11.00-22.00.

O altă expoziție va putea fi vizitată în data de 9 august, între aceleași ore. Este vorba de data aceasta despre o expoziție dedicată Bibliei.

Sursa: Facebook – Primăria Municipiului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri