22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Folk, activități în aer liber și drumeții la Festivalul „Praf de Stele” de la Râu Sadului

Știri din Județ

Comuna Râu Sadului găzduiește la finalul acestei veri (31 august – 1 septembrie 2024, cea de-a patra ediție a Festivalului „Praf de Stele”, o manifestare pentru montaniarzi și iubitorii de natură.

Evenimentul organizat de Asociația „În Slujba Muntelui”, în parteneriat cu Primăria Râu Sadului, invită doritorii să petreacă 3 zile de folk, activități în aer liber și drumeții spre cabana Prejba.

Asociației ÎN SLUJBA MUNTELUI, este un ONG a cărui principală țintî, încă de la înființarea din 2021, a fost construcția si întreținerea infrastructurii pentru turism pedestru montan.

Cel mai mare proiect la care s-a lucrat în acești ani a fost cel de refacere a marcajelor, signalisticii si facilitatilor de pe traseele turistice montane din județul Sibiu.

În cei trei ani de existență Asociația „În Slujba Muntelui”, în cadrul programului Anii Drumeției al Consiliului Județean Sibiu, a contribuit la refacerea infrastructurii pe mai bine de 800 de kilometri de poteci în Munții Făgărașului, Lotrului si Cindrel.

„Ne-au intrat în suflet si acolo au rămas, oamenii din Rau Sadului. Harnici, saritori, prietenoși si pricepuți. Pentru ei, pentru voluntarii care au trudit langa noi pe poteci, pentru cei care ne-au sprijinit de-a lungul acestor ani, pentru întreaga comunitate a celor care iubesc muntele, natura, mișcarea in aer liber am inițiat, încă din 2021, o intalnire la sfarsitul verii. Sub forma unui festival de cantece de minte si muzica folk. În parteneriat cu Primăria Râu Sadului” – transmite Florin Fratu, reprezentant al Asociației „În Slujba Muntelui”.

Unde va avea loc evenimentul:La Rau Sadului, langa Sibiu.

Când? De vineri, 30 august, pana duminica, 1 septembrie.

Cum? Cu intrare libera!

Program? Vineri seara, o prima sesiune pana obosim si sambata seara, de pe la ora 6, pana cand terminam lunga lista de artisti.

Ca sa putem dimensiona cat mai bine lucrurile te rugăm mult de tot sa completezi un formular de înscriere.

https://forms.gle/74FB82JNiVwRErkp9

Asta va ajuta si la transportul publicului, cei care n-au masina cu care sa vina la festival vor putea fi indrumati spre masini cu locuri libere.

Cine canta?

  • Emeric Imre Trio
  • Piticu
  • Iulia Caraiman
  • Titus Constantin
  • Florin Thomits
  • Patricia Thomits
  • Krista Lurtz
  • Raluca Manea
  • Marian Neatu
  • Raul Bochis
  • Mitica Butnaru
  • Radu si Magda Negru


Cazare? In tabăra de corturi. Aproape de scena așa ca nu veniți cu gandul sa dormiți! Ori vă cautați cazare la una din pensiunile din zonă. (sunt multe, dar și clientii-s mulți, nu lasați pe ultima zi!)

Mancare? Ca montanarzii, din rucsac. Ori ca montaniarzii cu staif, la restaurantele din zona. Ori cumparati branza, carne, paine, lapte, rachiu de la producatorii pe care-i invitam intr-un targ ad-hoc. Pardon, rachiul nu-i mancare… Bine, mai e alternativa sa nu mancati nimic, doua-trei zile nu se moare de foame… La mancare, va sa zica, sunt multe optiuni!

Altceva? Sambata drumetim putin, spre Prejba, aia grasutii, ca acolo nu-i nimic de mancare in afara de afine si spre Casuta MGS cei carora silueta le permite o gogoasa, o ciorbita, o tocanita…nu mai insir ca n-o sa mai mearga nimeni la Prejba! Si mai gasim noi cateva surprize prin tabara, sa nu ne plictisim pana incepe show-ul!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor