12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Alina Huciu, voluntar Echipa Galbenă: Este deranjant să vezi cum unii se împopoțonează cu munca și donațiile noastre

Știri din Județ

Echipa Galbenă este un grup de voluntari care de ani de zile se implică în proiecte sociale, educaționale și culturale în județul Sibiu. Alina Huciu, voluntar în Echipa Galbenă a declarat, pentru Sibiu Independent, că a observat cum anumiți politicieni locali se fotografiază și își asumă merite pe munca voluntarilor Echipei Galbene.

„De ani de zile, săptămâna de săptămâna facem donații substanțiale și voluntariat în diferite proiecte în tot județul Sibiu. Ne doare, însă, să vedem cum unii politicieni vin la final de proiect să se fotografieze și să își asume meritele. Unde erau ei când noi cumpărăm materiale, lucram cot la cot cu beneficiarii?” a declarat Alina Huciu.

Unii cu munca ani de zile, altul cu pozele la final

Supărarea voluntarilor Echipei Galbene a umplut paharul dupa ce un politician local a apărut în presă ca și omul care a oferit cel mai mare sprijin Centrului de asistență socială a Parohiei Turnișor 1 din Sibiu.

Pentru voluntarii de la Echipa Galbenă pe primul loc au stat mereu copiii din Turnișor, pentru care s-a contribuit cu multiple donații pe parcursul timpului. Tot efortul susținut pentru Centrul de asistență socială din Turnișor a fost dedicat lor.

„Avem zeci de poze, postări pe Facebook, articole în ziare locale cu tot efortul nostru de la începutul acestui proiect. Am donat cărămidă, pavaj, gresie, faianță, geamuri, uși, centrală și multe, multe alte materiale. Am fost permanent implicați în acest proiect din ziua zero. Și să vedem acum, spre final, cum vine un politician și se laudă cu implicarea sa este deranjant. Sincer, este deranjant să vezi cum unii se împopoțonează cu munca și donațiile noastre” a declarat Alina Huciu. Ea a explicat că nu i se pare corect și onest ca un politician să își aroge toate meritele pentru proiect. „Poate a contribuit și el cu ceva, nu știm, dar să vii acum, spre final să epatezi că tu ești cel mai important contribuitor la proiect mi se pare de prost gust. Ne-a lăsat un gust amar” a explicat Alina Huciu.

Ea a spus că nu este prima oară când voluntari Echipei Galbene pățesc așa. „Noi ne-am unit forțele să ajutăm oamenii, fie copiii sau bătrâni, fie școli, centre sociale sau alte proiecte comunitare. Și o facem permanent, săptămâna de săptămâna de ani de zile, nu că alții doar când se apropie campania electorală și au nevoie de fotografii” a declarat Alina Huciu.

„Personal, nu candidez nicăieri. Aici nu este vorba de o dispută politică, ci pur și simplu despre adevăr. Eu știu o vorbă: dreptatea îi place și lui Dumnezeu!” a spus Alina Huciu.

Alina Huciu spune că Echipa Galbenă a avut ani la rând sprijinul individual al unor politicieni locali, care au contribuit mereu la acțiunile desfășurate cu donații și voluntariat. „Raluca Turcan și Daniela Cîmpean au fost alături de noi în acest proiect din Turnișor, ca în toate proiectele noastre. Ani la rând, săptămânal, nu doar în campanii electorale ca alții” a concluzionat Alina Huciu.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. cine e alina asta care critica pe altii (dincolo ca ridica in slavi politicienii pe care ii pupa in dos)? a facut dreptul si la cat de priceputa e nu este vreun avocat sau sa fie in barou…e un terchea-berchea…si revenind la intrebare, cine e asta care criticand pe altii face reclama altora? daca ii citesti postarile de pe facebook pare ca e certata cu limba romana…

  2. Domnișoară Alina,cu scuzele de rigoare,… dar ești cam ipocrită. Te deranjează celelalte partide? Ești fan PNL?
    Cum poți promova două analfabete intelectual?
    Ar trebui să îți reconsideri statutul. Dacă ești într-o organizație de binefacere nu faci lobby pentru nici un partid sau persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara