17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Fundația Leaders marchează absolvirea primei ediții a programului THE Leadership School

Știri din Județ

Fundația Leaders a lansat anul acesta THE Leadership School, un proiect educațional care a reunit la prima ediție 20 tineri cu performanțe deosebite, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani. 

Echipa LEADERS a selectat tineri din toată țara, care conduc schimbarea, indiferent de domeniu – fie că este vorba de un impact semnificativ în comunitate, realizări artistice excepționale, performanțe academice deosebite sau succese în sport.

Tinerii care au participat la program activează în următoarele domenii: fizică  medicală, farmacie, chirurgie, medicină dentară, medicină generală, resurse umane, antreprenoriat, inginerie electrică și tehnologia informației, economie comportamentală, educație, psihologie, comunicare, construcții și relații internaționale.

Programul este conceput ca un incubator de elită care redefinește potențialul tinerilor participanți, le antreneazăabilitățile și pregătește scena pentru viitorul lor ca lideri.

“THE Leadership School este un program în care am concentrat moștenirea programelor LEADERS și l-am adaptat realității de astăzi. Am avut bucuria să lucrăm cu 20 de tineri remarcabili, care, în cele 7 zile petrecute împreună cu echipa noastră, s-au angajat într-o călătorie transformațională care le-a redefinit potențialul și le-a antrenat abilitățile de viitori lideri. Situațiile în care s-au regăsit au fost cât se poate de reale și tinerii au avut ocazia să vadă direct și în timp real impactul deciziilor pe care le-au luat. Prin etapele parcurse, am urmărit să creem un nou model de lider – le-am oferit tinerilor instrumente și contexte cu ajutorul cărora să înțeleagă și să definească ei înșiși ce înseamnă să fie lideri, să-i inspire pe cei din jurul lor, să acționeze pentru binele comun, în folosul comunităților din care fac parte, și chiar să implice membrii acestor comunități în activități care contribuie la dezvoltarea lor.”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația Leaders.

Activități experiențiale și sesiuni de training

Programul THE Leadership School s-a desfășurat pe parcursul a 7 zile, în perioada 28 iulie – 3 august, în Sibiu, și a inclus workshop-uri, sesiuni de învățare experiențială, sesiuni de inspirație alături de lideri autentici din România, precum și o simulare de leadership în beneficiul unei comunități. 

Tinerii au fost implicați în activități experiențiale la Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, unde au învățat despre leadership-ul tribal; la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, unde au aflat ce înseamnă leadership-ul instituțional; au amenajat un loc de joacă și au organizat un eveniment de inaugurare la centrul de tip familial Asociația ”Dare to care” din localitatea Cornățel, unde au experimentat leadership-ul de tip piață, susținut de Auchan România; la final, au realizat o expoziție cu portretele și poveștile sibienilor folosind A.I., ocazie cu care au înțeles ce înseamnăleadership-ul de viitor.

Participanții au parcurs sesiuni de training care au vizatcâteva direcții esențiale despre Minte & Leadership, Dialoguri socratice și Life Management. Au avut parte de întâlniri inspiraționale cu părintele Constantin Necula, cu Cristian Lupeș, Director al Filarmonicii de stat din Sibiu, precum și cuDan și Lia Perjovschi, artiști recunoscuți internațional. Tinerii au încheiat programul prin formularea propriilor concluzii cu ajutorul echipei de traineri LEADERS și și-au stabilit obiective și comportamente pe care să le pună în aplicare.

Activitățile derulate și interacțiunea cu facilitatorii și liderii invitați au avut ca scop îmbunătățirea competențelor de leadership ale tinerilor, creșterea încrederii în sine, dezvoltarea abilităților necesare pentru a deveni lideri eficienți și inspiraționali, crearea unui mediu colaborativ și prosper pentru echipe, implementarea practicilor sustenabile în diverse domenii, inspirarea și ghidarea altora spre obiective comune.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri