21.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

„PRIMUL PAS PE LUNĂ. Cultura cosmonauticii în România comunistă” de Tudor Mihăescu – Prezentare de carte la Biblioteca ASTRA Sibiu

Știri din Județ

În cadrul programului cultural „Cărțile ASTRA”, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu anunță prezentarea volumului „PRIMUL PAS PE LUNĂ. Cultura cosmonauticii în România comunistă”, semnat de Tudor Mihăescu, muzeograf la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București. Evenimentul va avea loc marți, 24 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al bibliotecii publice, care se bucură de sprijin financiar acordat de Consiliul Județean Sibiu. Alături de autor se va afla Alexandru Munteanu, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Volumul reprezintă o incursiune fascinantă în modul în care aselenizarea misiunii Apollo 11, din iulie 1969, a fost percepută și mediatizată în România comunistă. Cartea include numeroase relatări și mărturii ale oamenilor obișnuiți, dar și ale profesioniștilor din mass-media care au avut un rol important în transmiterea evenimentului prin intermediul radio-ului și televiziunii, oferind astfel o perspectivă inedită asupra modului în care românii au urmărit și receptat acest eveniment istoric.

Prima misiune care a dus omul pe Lună, Apollo 11, a fost un moment fundamental pentru întreaga umanitate, fiind urmărit cu entuziasm, emoție și curiozitate de sute de milioane de oameni din întreaga lume. Cartea lui Tudor Mihăescu aduce în prim-plan această efervescență globală, explorând impactul cultural, istoric și diplomatic al aselenizării în contextul geopolitic de atunci, inclusiv percepția în România comunistă.

Volumul cuprinde o vastă colecție de surse vizuale, cinematografice, informații de ordin istoric, politic și diplomatic, oferind o imagine bine documentată a unui moment definitoriu pentru explorarea spațială. Mai mult, lucrarea analizează și turneele de promovare ale misiunii Apollo 11, care au subliniat importanța acestei realizări pentru istoria umanității. Volumul este structurat în șase părți, organizate tematic, definind conceptul culturii cosmonautice în patru componente: scrisă, vizuală, audio și materială.

Prezentarea cărții „PRIMUL PAS PE LUNĂ. Cultura cosmonauticii în România comunistă” va include o sesiune de discuții și autografe cu autorul, Tudor Mihăescu, care va împărtăși publicului detalii din procesul de documentare și elaborare a acestei lucrări.

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca ASTRA Sibiu, marți, 24 septembrie, pentru a explora cultura cosmonauticii în România comunistă și impactul global al aselenizării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș a obținut a patra victorie în campionat

EDITORIAL: Brățara, dacii și hienele

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș