17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Sibiul a comprimat Săptămâna Europeană a Mobilității în două zile. Tot fără mare audiență la public

Știri din Județ

În acest sfârșit de săptămână, Primăria Sibiu, alături de mai mulți parteneri, organizează Săptămâna Europeană a Mobilității. Inițiativa Comisiei Europene de a încuraja mobilitatea alternativă este marcată și în acest an la Sibiu doar sâmbătă și duminică. Din păcate, sibienii nu au fost prea dornici de mișcare.

Duminică puteți să umblați gratuit cu autobuzele Tursib în oraș, aveți intrare liberă la Muzeul ASTRA dacă mergeți cu bicicleta și multe activități sportive în Piața Mare.

Astăzi, majoritatea evenimentelor au fost în zona centrală. Strada Mitropoliei a fost închisă pe o secțiune. Pe aici au trecut de dimineață sportivii patinatori de viteză pe role ai Clubului Sportiv Sibiu, antrenați de Cristina Andrei. Din păcate au fost apreciați de cunoștiințe și prieteni și mai puțin de alți sibieni, care nu au venit să îi vadă.

Ceva mai multă audiență au strâns mai târziu balerinii de la Teatrul de Balet Sibiu cu invitația lor la mișcare și dans în Piața Huet și pe strada Mitropoliei, în spate la Primărie.

Cei de la Urban Play Field au organizat multe întreceri sportive pentru sibieni în Piața Mare. Acestea vor continua și mâine. Nici aici audiența nu a fost cea așteptată.

Deși bine meditizate de presa locală, evenimentele organizate de Primărie nu au fost atractive pentru sibieni. Din păcate zilele când competiții inter-urbane cum era Challenge Day, care atrăgeau sute de sibieni în Piața Mare sunt istorie, sibienii fiind, la fel ca toți românii, tot mai puțini mobili. Demersul Comisiei Europene vine tocmai pentru a impulsiona cetățenii Uniunii să facă mai multă mișcare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor