21.2 C
Sibiu
duminică, 01 octombrie, 2023

Reasfaltări și parcări noi în zona Păltiniș

Știri din Județ

Societatea Drumuri din Poduri SA, aflată în subordinea Consiliului Județean, a finalizat în cursul lunii septembrie o serie de lucrări importante la infrastructura de drumuri județene, una dintre ele fiind așternerea unui covor asfaltic nou pe un tronson al drumului dintre Sibiu și Păltiniș.

„La Păltiniș am terminat săptămâna trecută reabilitatea unui tronson și refacerea marcajelor rutiere pe o distanță de 1,8 kilometri, în zona Curmăturii . A fost așternut covor nou, a fost remarcat tot drumul spre Păltiniș, urmând ca în cursul lunii octombrie să începem pregătirea de iarnă, acest lucru însemnând aprovizionarea cu materii prime a Cantonului 1 Păltiniș, care este zona noastră de intervenție”, spune Ovidiu Spatari, directorul SC Drumuri și Poduri SA.

Lucrările au fost executate pe drumul județean DJ 106 A Păltiniș km 16+520 (1 km) si km 23+910 (0.8 km).

Parcări la Arena Platoș și Arka Park

Două parcări temporare pentru sezonul de iarnă vor fi amenajate în Păltiniș, una în zona Complexului Arena Platoș și o a doua în zona Arka Park, în colaborare cu Primăriile Cristian și Poplaca. Directorul societății care se ocupă de drumurile județene spune că ideea acestor amenajări temporare este aceea de a decongestiona traficul rutier în zonele respective, punând la dispoziția turiștilor noi spații în care să poată parca. Iarna, de multe ori, șoferii lasă mașinile pe marginea drumului, blocând accesul mașinilor de intervenție și al celor de deszăpezire.

O altă noutate pe care o pregătește societatea care se ocupă de drumurile din județul Sibiu este amplasarea unor stâlpi de semnalizare speciali, care vor avea o înălțime atipică, de peste 1,5 metri pentru a fi vizibili inclusiv în perioadele în care zăpada este viscolită, iar stâlpii obișnuiți nu mai sunt vizibili. Stâlpii vor fi amplasați în zonele de viscol, în special în zona Vălari.

La nivelul SC Drumuri și Poduri SA, va fi înființat începând din 15 noiembrie, Comandamentul de iarnă, care va avea regim de permanență și unde pot fi anunțate problemele pe orice drum județean sibian

Sensuri unice în Rășinari, pe drumul spre Păltiniș

Autoritățile intenționează ca în perioada următoare să instituie un sistem de circulație în sens unic pe drumul spre Păltiniș. Drumuri și Poduri împreună cu Primăria Rășinari vor introduce sensul de merg spre Păltiniș pe actualul traseu de urcare, iar la coborâre, traficul va urma un nou traseu prin comuna Rășinari, diferit de cel actual.

Drumuri și Poduri lucrează în această perioadă și pe DJ 106 A Rășinari pe o porțiune de 330 ml, unde a scos piatra cubica și a turnat doua straturi de asfalt.

Directorul societății Drumuri și Poduri spune că speră ca această lucrare să fie finalizată în luna octombrie, problema cea mai mare fiind aglomerația care se formează pe drumul ce duce la Păltiniș și unde apar reale probleme în momentul în acre se întâlnesc două autobuze, sau două mașini mari. „Încercăm ca prin soluția pe care am găsit-o împreună cu Primăria Rășinari să fluidizăm traficul”, spune Ovidiu Spatari.

Lucrări numeroase în luna septembrie

Societatea Drumuri și Poduri SA a realizat mai multe lucrări în luna septembrie, respectiv tratament bituminos simplu DJ 104 D Brădeni (0.9 km) și tratament bituminos dublu DJ 106 P Sadu 5 (0.45 km). Pe DJ 143 C Mag a început lucrările de asfaltare și a realizat 1.35 km, lucrările continuând în octombrie)

Au fost realizate și marcate rutiere pe mai multe tronsoane: DJ 141 B Șaroș pe Târnave – Biertan (marcaj rutier central 1.4 km și treceri de pietoni), DJ 142 C Dumbrăveni – limita județ Mureș (marcaj central 3.8 km), DJ 106 A Păltiniș (marcaj central covoare asfaltice noi și marcaj lateral), marcaj lateral Păltiniș spre Curmătura (6.2 km).

În ceea ce privește siguranța traficului, pe DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, a montat indicatoare rutiere în zona Platoș și a vopsit parapeți metalici, pe DJ 106 M Gura Râului – baraj a montat limitatoare de viteza și indicatoare rutiere), pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie a vopsit și înlocuit parapeți metalici, iar pe DJ 106 G Miercurea Sibiului – Gusu a cosit vegetația de pe marginea drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri