0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

100 de fotografii de la proiectul „Regiune Gastronomică Europeană” expuse la Sibiu

Știri din Județ

Peste 100 de oficialități și personalități ale Sibiului au participat luni seară la vernisajul expoziției Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, expoziție retrospectivă realizată de Asociația Focus Sibiu. Expoziția a fost vernisată în cadrul unui eveniment festiv în spațiul expozițional din Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare. Vernisajul a fost „condimentat” cu o selecție de produse culinare specifice zonei Sibiului pregătite de una dintre cele mai active asociații în domeniul patrimoniului gastronomic, Asociația My Transylvania, iar doi dintre cei mai prolifici muzicieni sibieni, Ciprian Dancu și Romulus Cipariu, au încântat audiența prezentă cu piese din folclor reinterpretate prin muzică clasică și modernă.

Cele aproximativ 100 de fotografii fac un rezumat al celui mai important proiect internațional al Sibiului după Capitala Culturală Europeană din anul 2007. Decernarea titlului de Regiune Gastronomică Europeană județului Sibiu a dus la o dezvoltare accelerată a sectorului gastronomic din județ. Evenimentele din cadrul acestui proiect au oferit o rampă de lansare în domeniu pentru mulți producători locali ce altfel ar fi pătruns mult mai greu pe piața de consum. Prin intermediul proiectului s-au legat colaborări între restaurante și producători și s-au deschis noi oportunități de desfacere a produselor tradiționale din județ. Anul Regiunii Gastronomice este povestit în fotografii de Sebastian Marcovici, Dragoș Dumitru și Grimm, noul fotograf ce se alătură echipei Focus Sibiu. Expoziția este o călătorie prin evenimentele generate de programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, de la evenimentul de prezentare și susținere a candidaturilor județului Sibiu și Regiunii Egeea de sud din Grecia, la lansarea de la București la care a participat și președintele României, Klaus Iohannis, la demonstrațiile culinare de la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac până la evenimentele culinare ce au animat centrul Sibiul pe perioada anului în care Sibiul a purtat acest titlu de recunoaștere europeană. Expoziția poate fi vizitată zilnic, până în data de 30 octombrie în Centrul de Informare pentru Turiști din Piața Mare.

Expoziția retrospectivă Focus Sibiu face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu. 
Focus Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu, cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu.
Parteneri principali: Nikon România, Hidroelectrica, Romgaz. 
Expoziție printată de Plastic Pro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș