3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Linii de gardă noi la Spitalul Judeţean Sibiu

Știri din Județ

Consilierii judeţeni vor avea spre aprobare joi un proiect de hotărâre pentru înființarea a două linii de gardă la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu de la 1 noiembrie. Se va înfiinţa a doua linie de gardă în specialitatea Cardiologie, care să asigure consultații de urgență şi o linie de gardă în specialitatea Chirurgie vasculară, care să asigure atât consultațiile de urgență, consultațiile intersecții și supravegherea pacienților din cadrul secției.

Liniile de gardă se vor desfășura între orele 14.00 -8.00 . În zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit reglementărilor legale, nu se lucrează, garda începe dimineaţa la ora 8.00 şi durează 24 de ore.

Motivarea suplimentării liniei de gardă, în specialitatea cardiologie, este determinată de faptul în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu există două secții de cardiologie care dispun de un număr total de 92 de paturi, din care 12 sunt alocate compartimentului de terapie intensivă coronarieni. În cele doua secții își desfășoară activitatea un număr de 13 medici, care prestează atât activitate curentă în cursul dimineții, cât și activitate de gardă și consulturi interdisciplinare pentru pacienții internați în unitate sau prezenți în Unitatea de Primiri Urgente. În echipa de gardă în specialitate cardiologie sunt incluși și un număr de 5 medici specialiști din afara unității. În cadrul secției își desfășoară activitatea și un număr de 7 medici rezidenți specialitatea cardiologie, care își efectuează pregătirea în specialitate în anul 3, 4 sau 5 de rezidențiat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș