19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO: Doi râși filmați în munţi

Știri din Județ

ACTUALIZARE 21 ianuarie: Se pare că filmarea oferită ziarului nostru de un colaborator, nu a fost realizată de acesta, ci de un silvicultor din judeţul Mureş în Munții Gurghiului, zona Lăpușna.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Doi râși au fost filmați pe drumul spre vârful Șteflești din Munții Lotrului. Deși sunt cunoscute ca fiind timide și retrase, preferând să fugă din calea oamenilor, animalele sălbatice mergeau totuși liniștite pe drumul forestier și nu i-au dat prea mare importanță mașinii care urca încet spre vârful muntelui.

Râsul, unul dintre cele mai frumoase vietăți ale Carpaților, este un animal de pradă extrem de bine dotat, fiind agil și curajos. Aici mai putem enumera și inteligența ca și calitate dominantă. Asta datorită felului în care își ascunde vizuina prin scorburi, trunchiuri de copaci căzuți sau stânci.

Dacă are nevoie de hrană, râsul poate parcurge și 40 de kilometri într-o singură noapte. Și asta într-un mod extrem de silențios și discret, urmele lui fiind foarte greu reperate.

Animalul sălbatic poate ajunge până la 45 de kilograme, 1,5 metri lungime şi o înălţime de 85 cm. În România, râsul este specie protejată iar vânarea sa este strict interzisă. Asta datorită faptul că la nivelul pădurilor din România mai există între 1500 și 2000 de râși.

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri