Bogdan Maxim, şef Poliţia Rutieră: În 20 de ani de poliţie, nu am văzut aşa ceva

Anul trecut pe şoselele din judeţul Sibiu au murit 44 de persoane. Deşi oficialii Uniunii Europene au plănuit ca în perioada 2010-2020 să scadă la jumătate numărul morţilor din accidente rutiere, acest lucru nu s-a realizat. Nici în judeţul Sibiu, nici în România, dar nici în alte ţări membre UE, cum arată datele oficiale.

Publicitate

Principala cauză a accidentelor grave din judeţ rămâne viteza. Şeful Poliţiei Rutiere, Bogdan Maxim a dat câteva exemple presei astăzi de accidente recente cu morţi şi s-a oprit şi la cel de la Hosman: „În 20 de ani de Poliţie, nu am văzut aşa ceva. Şi am crezut că am văzut destule accidente rutiere. Nici nu puteam să ne dăm seama care este maşina şi ce model era, atât de distrusă era. Viteza a fost foarte mare la impact. Să nu uităm că şoferul era un tânăr de 19 ani care nu avea permisul de niciun an”. Maxim a arătat că cele mai multe accidente mortale sunt datorate lipsei de experienţă la volan şi vitezei. „Am avut cazul de pe Valea Oltului când o domnişoară la volanul unei maşini foarte puternice, nu a mai putut să o stăpânească şi a intrat în altă maşină, unde a omorât doi oameni”

Publicitate

Tiberiu Ivancea, şeful IPJ Sibiu s-a arătat şi el nemulţumit de rata mortalităţii din accidente rutiere: „Noi facem acţiuni de prevenire, dăm tot mai multe amenzi, suspendăm permise de conducere… dar degeaba. Sunt mulţi şoferi inconştienţi”

Publicitate

În ultima vreme, în mediul online, lumea cere o prezenţă mai mare a Poliţiei în stradă pentru prevenirea accidentelor. La ora actuală serviciul rutier al IPJ Sibiu are 115 oameni în tot judeţul, cu tot cu cei de la birouri. „Avem acelaşi număr de oameni, dacă nu mai puţini chiar ca în 2010, dar parcul auto din judeţ, numărul de şoferi şi traficul de tranzit a crescut exponenţial” a declarat Bogdan Maxim, şeful Poliţiei Rutiere Sibiu. O suplimentare de cadre este necesară în viziunea sa, dar şi o introducere de noi sisteme moderne de prindere a vitezomanilor, cum ar fi un sistem de camere video. El a precizat că la ora actuală sistemul de camere video din municipiul Sibiu nu poate fi folosit de Poliţie pentru aplicarea amenzilor de depăşire a vitezei, dar se pot aplica alte amenzi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

Bogdan Maxim, Tiberiu Ivancea

You may also like...

3 Comments

  1. Puneti CAMERELE in FUNCTIUNE. Ptr ce ati investit Banii in ele??Dati drumul la AMENZI ca sa fie bine si ptr vitezomani si ptr Bugetul local.Cand merg AFARA pot circula cu frica ca sunt amenzile mari, dar aici???

  2. Nu mai stati la vanatoare de camioane(va stiti voi care sunteti aia)….puneti-va la treaba fundul si faceti razii pentru masinile mici daca vreti ca accidentele rutiere sa scada!!

    1. Sa înțeleg ca tu cel cu camioanele, mergi legal? Numai pe Valea Hartibaciului vad 3 camioane cu platforma pt lemne…circulând cu peste 100 goale ( știu cum reusiti).si încărcate peste sarcina legala pline. Se vede cu ochiul liber. Sa nu mai vorbesc de cei cu platforme pentru utilaje…iar cei care conduc basculante..sunteti „varza”. Prelata care acoperă bascula e în plus. Vezi parbrize sparte și ciobite pe autostrada și nu numai din cauza voastră

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *