17.3 C
Sibiu
joi, 13 iunie, 2024

FOTO-VIDEO: Cabină de dezinfecție performantă la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu

Știri din Județ

SCJU Sibiu continuă, cu sprijinul mediului de afaceri, comunității locale și autorităților să implementeze măsurile necesare pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.


În acest sens, sponsorul celor două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, compania LANCO, prin directorul Sorin Stoica, a venit din nou în sprijinul Spitalului Județean cu o dotare extrem de valoroasă. Firma a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control contaminarea. La realizarea sistemului de dezinfecție a contribuit substanțial și General Ice S.R.L, prin managerul firmei. dl. Ionuț Oancea.

Cabina dezinfectie ATI

“Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător.” declară Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.Așa cum se știe, în toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Mulțumim, de asemenea, și comunității academice din Sibiu pentru implicare, tuturor cadrelor didactice universitare care au făcut lobby pentru sprijinirea spitalului și în special colectivului Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie”, adaugă Cornel Benchea.

Așa cum se știe, în toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Sponsorul celor două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, compania #LANCO, a mai venit în sprijinul nostru cu o dotare extrem de valoroasă. Firma a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina s-a montat la intrarea în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, cea care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control contaminarea.

Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei Sorin Stoica. Lui, și multor altor antreprenori din județul Sibiu. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt și eu și conducerea spitalului profund recunoscătoare.

Mulțumiri vreau să exprim și către mediul academic sibian, pentru că SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu, a declarat președina Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean pe pagina sa de Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Flori proaspete în spaţiile comerciale

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!