22.4 C
Sibiu
miercuri, 04 octombrie, 2023

Navetista politică de la cârma Brateiu luată la bani mărunţi de DNA

Știri din Județ

Elena Marian este exemplul clasic de navetist politic. Ea conduce destinele oamenilor din comuna Brateiu (nordul judeţului Sibiu) din anul 2000. A fost aleasă primar din partea PD, apoi PSD, apoi PDL (două mandate) şi în 2016 din partea PNL. Acum procurorii DNA au pus ochii pe ea şi alţi doi funcţionari din localitate.

În perioada 2012-2015, inculpații, în nume propriu și cu rea-credință, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 154.277 lei.

Elena Marian nu a putut fi contactată până la publicarea acestui articol.

Comunicatul de presă al DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
– MARIAN ELENA, la data faptei primar al comunei Brateiu, județul Sibiu,
– CHIȘIU IONEL, la data faptei consilier principal în cadrul Primăriei Brateiu, județul Sibiu,
– ANDREI ANCA MARIA, la data faptei referent în cadrul Primăriei Brateiu, județul Sibiu,
– persoană fizică, fără vreo calitate specială,
în sarcina fiecăruia reținându-se comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2015, cei patru inculpați, în nume propriu și cu rea-credință, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (contracte de arendare, diferite adeverințe, etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 154.277 lei.
În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma 166.790 lei, la care se adaugă plata dobânzilor și penalităților de întârziere prevăzute de legislația în vigoare.
În cauză s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa foto: ziaruldenordmedias.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri