spot_img
12.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

PREMIERĂ: Aproape 500 de învăţătoare din judeţ au făcut un seminar online

Știri din Județ

Publicitate

Inspectorul școlar pentru învăţământul primar, profesor Diana Bucuță, a organizat pentru cadrele didactice din judeţul Sibiu, marţi, un seminar online pentru a se pune la curent cu metodele de predare online. La webinar, cum l-au denumit, au participat aproape 500 de învăţătoare şi învăţători din tot judeţul Sibiu, alături de ei fiind şi ministrul Educaţiei, prof. Monica Anisie, dar şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.  

Publicitate

„Activitatea metodică derulată a avut ca scop identificarea celor mai bune căi prin care se pot derula activități de învățare de calitate în această perioadă, când sălile de clasă le-am luat cu noi, în casele noastre. Am încercat să aduc răspunsuri zecilor de întrebări ale cadrelor didactice din învățământul primar sibian, pentru a pune în aplicare OMEC nr. 4135/2020. Scoala de acasă e o perioadă în care elevii își dezvoltă autonomia în învățare, își gestionează activitatea în baza unui orar transmis familiilor, săptămânal, de cadrele didactice, acestea oferindu-le suport zilnic în învățare. S-a discutat despre platformele utilizate, despre canale de comunicare, s-au făcut recomandări pentru resurse educaționale valoroase, ce pot conduce spre asigurarea calității actului educational. Mutarea școlii în online ne-a luat pe toți prin surprindere și am învățat împreună cum să construim învățarea fără sa avem copiii lângă noi. Învățăm acum încercând, uneori greșind, cărțile de pedagogie nu ne-au pregătit si pentru astfel de situații. Căutăm soluții ca să asigurăm suport emoțional copiilor, pentru că le e dor de scoală. Și lor, și colegilor învățători. Scoala online nu tine locul îmbrățișărilor pe care le dăruim zi de zi copiilor.” a sumarizat pe Facebook, profesor Diana Bucuţa.

În cele aproape 3 ore de webinar au fost prezentate şi şase exemple de bune practici ale unor colegi din învăţământ: Viora Rozorea, Mădălina Sporis, Corina Mohanu, Anca Bodnărescu, Iuliana Turi, Tudorel Drăgoi.

Webinarul a considerat o reuşită de marea majoritate a participanţilor, dovadă fiind zecile de comentarii ale învăţătoarelor de felicitări adresate organizatorului.

Sursa foto: Facebook public

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!