5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EDITORIAL: Secretul din Poiana Sibiului

Știri din Județ

De două săptămâni comuna Poiana Sibiului păstrează un mare secret: un focar de COVID-19. La păstrarea secretului contribuie multe instituţii de stat de la Primăria din localitate la Prefectură. Toate conduse de liberali. Care este sensul acestui secret?

Poienarii sunt oameni puternici, dar săraci la vorbă. Principala ocupaţie fiind oieritul mulţi sunt plecaţi cam tot anul cu oile la păscut. În plină pandemie de coronavirus localitatea nu a fost afectată puternic, dar de două săptămâni a căzut năpasta peste ei. Se vehiculează pe surse şi în mediul online că ar fi 50 de persoane infectate şi sute în izolare la domiciliu. Izolare ridicată de câteva zile de Curtea Constituţională. Dar asta este altă poveste.

Am încercat să scriem o ştire despre cazul focarului de la Poiana Sibiului. Pentru că la o populaţie în acte de 2500 de oameni să ai contacţi COVID spre 500 e mult. Poate cifrele pe surse sunt exagerate. Dar ştim cu toţii că în Poiana acum nu sunt 2500 de oameni, pentru că mulţi au plecat cu oile perioada aceasta. Problema este că nimeni nu vrea să spună cifre oficiale. Secret.

Am sunat la Primăria Poiana Sibiului. Nu răspundea nimeni. Pentru că toată primăria este închisă. Şi biserica şi… Oamenii stau în case sau unii la spital. Am încercat să dăm de primarul Ilie Dăncilă pe mobil. A răspuns şi a închis rapid telefonul când a aflat cine sunt, fără a apuca să pun o întrebare. Secret. Poate şi faptul că astă toamnă liberalul Dăncilă a anunţat că nu mai candidează, deci nu mai prea are interes. Am căutat informaţii oficiale pe pagina primăriei de internet. Nicio şansă.

Am vorbit cu câţiva poienari. Greu am reuşit să găsim unii dornici să ne spună ce se întâmplă în această comună. Există o teamă. Oamenii spun că primele cazuri au apărut după o înmormântare şi de acolo s-a dispus de DSP izolarea la domiciu a multor oameni. Informaţii neconfirmate oficial, pentru că Prefectura refuză să ofere date pe o localitate anume. Ceea ce este ilegal. În starea de urgenţă se prelevau de ordonanţe militare, acum însă sunt pur şi simplu în afara legii 544. Dar asta este o altă poveste.

Stau şi mă întreb dacă focarul de la Poiana Sibiului este bine să fie ţinut secret de atâta timp?

Publicitate

4 COMENTARII

  1. Ce visezi noaptea scrii ziua? Ai multa imaginatie, zau asa. Erau infectati 50, apoi 500, ne spui ca din 2500 de locuitori sunt plecati majoritatea cu oile… Propun sa iti dai doua palme, sa te speli bine pe fata cu apa rece si sa te trezesti la realitate. Mai era unu ca tine pe la Medias, unu Garnod, cu imaginatie bogata ca tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș