19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

La mulți ani, părinte Necula!

Știri din Județ

Părintele Constantin Necula, preot ortodox și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna, a împlinit astăzi, 19 iulie, vârsta de 50 de ani.

Cu o zi înainte, ucenicii, apropiaţii, colegii şi cunoscuţii s-au adunat în curtea Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu unde au pregătit un moment aniversar dedicat părintelui Constantin Necula, prodecanul prestigioasei instituţii de învăţământ teologic din cetatea transilvăneană.

S-a născut însă, aici, pe meleagurile noastre, în Grădina Maicii Domnului, cum au spus-o cele mai înalte feţe bisericeşti, pe data de 19 iulie 1970, în Braşov, în cartierul Steagul Roşu, într-o familie compusă din tată, mamă şi soră. A fost un copil protejat prin dragostea familiei, părinţii lucrând în schimburi inverse, ca măcar unul dintre ei să fie permanent lângă el şi sora sa. A trăit la bloc, i-a plăcut să înveţe, a scris poezii, a bătut mingea pe maidane, a stat la cozi la lapte şi la pâine şi l-a aşteptat în fiecare iarnă, cuminte, pe Moş Crăciun.

După liceu, încercând să-şi astâmpere dorinţa de a fi în folosul oamenilor, de a le spune că este pregătit să lupte pentru ei, era gata să înceapă o carieră militară. A descoperit, însă, Teologia ca pe un exerciţiu de admiraţie. Satisface stagiul militar, se pregăteşte pentru examen şi, la un an după armată, ia la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, pe care o termină ca şef de promoţie, în 1994. Din 2004 este Doctor în Teologie, după ce a fost Preparator universitar (1996-1998), Duhovnic (1996-2006), Asistent universitar (1998-2002), Lector universitar (2002-2007) şi Conferenţiar universitar (2007-prezent).

Dincolo, însă, sau mai presus de aceste efemere şi convenţionale funcţii sociale, menirea părintelui Necula este aceea de a rămâne neobosit învăţător, îndrumător şi glăsuitor alături de oameni prin contact direct sau cu ajutorul cărţilor scrise, a articolelor publicate ori prin intermediul canalelor media video participând constant la emisiuni (în ultima vreme părintele Necula duce, la rându-i, lupta cu pandemia de corona virus sfătuid, învăţând, opinând de multe ori în cadrul ediţiilor speciale „Marius Tucă Show” , unde pare că se simte foarte bine, scrie mișcareaderezistenta.ro

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc