spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

#ProSelimbar| Alexandru ION, o altfel de politică pentru Șelimbăr: O comună smart, dezvoltată prin proiecte de anvergură (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Viitorul este așa cum ni-l construim noi astăzi. De noi depinde cum va arăta mâine societatea în care ne vom crește copiii și, implicit, ce le putem oferi. Tocmai de aceea, orice proiect pe care îl începem acum trebuie să fie actual și peste ani, astfel încât de el să se bucure generațiile următoare. Șelimbărul este una dintre cele mai populate și dezvoltate localități din România. Iar acest lucru atrage, automat, mult mai multă responsabilitate. Resurse există. Trebuie folosite ingenios și puse în practică adecvat. 

Alexandru ION, președintele PRO România Șelimbăr și candidatul partidului pentru funcția de primar al localității, aduce o altă viziune pentru comunitate. Bază de agrement, sală polivalentă, parc fotovoltaic, atragerea de investitori și crearea unui campus școlar tehnologizat – sunt câteva dintre proiectele pe care le prezintă pentru comunitate. 

„Tot ceea ce pentru unii pot părea vise, noi putem crea. Împreună, pentru comunitate. Șelimbărul este un loc deosebit, în care se poate investi enorm. Iar investițiile duc la dezvoltare, ceea ce înseamnă un trai mai bun pentru noi și familiile noastre. Am gândit în ultima perioadă mai multe proiecte pe care, odată ales în funcția de primar, doresc să le pun în aplicare cu echipa mea. În Șelimbăr trebuie să avem o bază de agrement în zona lacurilor Șopa. Aici se vor realiza, printre altele, un parc acvatic, dar și spații de petrecere a timpului liber, locuri de joacă pentru cei mici, piste pentru bicicliști ori diferite spații pentru iubitorii de sporturi. Dacă vobim despre sporturi, trebuie să vorbim și despre construirea unei săli polivalente. Putem organiza în Șelimbăr diferite evenimente și competiții, toate acestea atrăgând atenția asupra localității. Și crearea de baze sportive, cu teren sintetic, de tip balon, în satele din localitate, reprezintă un proiect pe care îl am în vedere pentru Șelimbăr. 

Pe de altă parte, în orice comunitate, oricând sunt bineveniți investitorii. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Iar dezvoltarea parcului industrial înseamnă, automat, investitori, locuri de muncă și un trai mai bun pentru șelimbăreni. Un trai mai bun este strâns legat, însă, de educație. De aceea, realizarea unui campus școlar, care să conțină creșă, grădiniță, școală generală, este esențială. Iar totul va fi digitalizat, tehnologizat pentru a-i obișnui pe cei mici, din primii ani de viață, cu ceea ce ne va oferi viitorul. Sunt proiecte ambițioase, dar despre care am încrederea că vor fi realizate. Cu multă muncă, determinare și implicare. Iar de fonduri ne vom ocupa atât eu, cât și echipa mea. Există bani europeni pe care îi putem atrage pentru astfel de investiții”, declară Alexandru ION, președintele PRO România Șelimbăr. 

Și nu sunt singurele proiecte importante pe care candidatul are de gând să le implementeze în Șelimbăr. Alexandru Ion vorbește și despre implementarea unor proiecte smart în comunitate. Concret: productivitate sporită la costuri minine. 

„Este esențial să avem activitate la capacitate maximă, însă pierderile să tindă spre zero. Pentru ca acest lucru să fie posibil, avem nevoie de un parc fotovoltaic. Cu ajutorul acestuia, se poate furniza, de exemplu, curentul electric către toate instituțiile și serviciile publice ale localității, cum ar fi primăria sau serviciul de iluminat public. Pentru ca pachetul să fie cât de cât complet, în Șelimbăr este nevoie de achiziționarea unor autobuze electrice. Acestea vor circula la un interval regulat, de aproximativ 15 minute. Iar investiția se va amortiza destul de repede, ținând cont de modalitatea lor de funcționare. Tot la capitolul transport, pentru a încuraja un stil de viață sănătos, pentru a avea un aer mai curat și pentru a-i determina pe șelimbăreni să își achiziționeze, avem nevoie de stații de încărcare pentru mașini electrice. Oamenii nu își pot cumpăra un autoturism și să meargă la câțiva kilometri distanță pentru a-l alimenta”, explică Alexandru ION. 

De asemenea, liderul PRO România Șelimbăr amintește și despre proiectul lansat de Corina Crețu, un important om politic la nivel european: Microregiunea Țara Făgărașului. La această zonă trebuie introdusă și Valea Hârtibaciului. Vor fi astfel atrași investitori, iar turismul local se va dezvolta treptat, dar sigur”, afirmă Alexandru ION, președintele organizației PRO România Șelimbăr. 

Din programul politic pe care Alexandru ION îl are pentru comuna Șelimbăr mai fac parte și alte proiecte importante precum: finalizarea lucrărilor de legătură între artera Mihai Viteazu și Autostrada A, realizarea unei pasarele pietonale în Șelimbăr, peste drumul național, pentru acces în zona lacurilor Șopa sau amenajarea unor sensuri giratorii în zonele în care au loc, frecvent, accidente rutiere. 

De asemenea, candidatul pentru funcția de primar susține că sunt oportune amenajarea unei stații de verificare a calității apei din Seviș și Cibin și, implicit, curățarea și igienizarea râurilor, dar și rezolvarea problemelor inundațiilor din Bungard și Mohu. Totodată, orice problemă cu care cetățenii se confruntă, la fel sunt în atenția candidatului Alexandru ION. Una dintre ele se referă și la cadastrarea și topometria terenurilor fermierilor din Șelimbăr.

    „Este important să implementăm proiecte în localitatea noastră. Însă la fel de important este să le ducem mai departe pe cele deja începute. O nouă administrație nu înseamnă ignorarea lucrurilor pentru care alții au muncit. Înseamnă continuitate pentru  comunitate! Iar eu îi asigur pe șelimbăreni că așa voi administra comuna. Și îi învit pe cetățeni să prezinte și cele mai mici probleme cu care se confruntă. Pentru orice există rezolvare!”, încheie Alexandru ION. 

Alexandru Ion, în vârstă de 29 de ani, este căsătorit și are 2 copii. Candidează pentru funcția de primar al comunei Șelimbăr pentru că își dorește să ajute la dezvoltarea comunității în care și-a întemeiat o familie. Este un tânăr antreprenor, specializat în accesarea fondurilor europene, pe care dorește să le atragă și în Șelimbăr. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri