spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Verzii şi-au lansat candidaţii la Sibiu

Știri din Județ

În prezenţa cunoscutului actor Florin Călinescu, actual preşedinte al partidului pe ţară, Partidul Verde şi-a lansat candidaţii sibieni astăzi la terasa Grădina. Au fost prezentaţi scurt şi cu emoţii Christian Hirsch, candidat la Primăria Sibiu, Iulian Topliceanu, pentru preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Angelica Munteanu, pentru primar la Cisnădie, Doru Şandru pentru primăria Şelimbăr. Alături de ei au fost şi candidaţi la consiliul local Sibiu şi primării din mediul rural. În total partidul va avea candidaţi în 10 localităţi din judeţ, unele fief tradiţional cum este Gura Râului, a cărui candidat a venit în costum popular. La Mediaş partidul nu are candidaţi.

La eveniment a luat parte şi europarlamentarul german de la Partidul Verde, Viola von Cramon. De altfel, toată conferinţa şi discursul lui Florin Călinescu s-a axat pe saşii şi germanii veniţi în România. El a subliniat că de la saşi românii au învăţat să tundă oile, să taie via, să facă o şa. Şi că partidul său va sprijini candidaţi de acest fel.

Christian Hrisch, candidatul verzilor la Primăria Sibiu a recunoscut că a fost membru FDGR la 18 ani, dar nu a activat politic acolo. Acum este profesor la Colegiul Brukenthal. Primul pe lista de consilieri locali a fost prezentat omul de afaceri Stelian Ticuşan. Un alt consilier prezentat a fost Mircea Şoima, care a avut un discurs foarte virulent la adresa tehnologiei şi pro-verde.

Întrebat despre trecerea organizaţiei Partidului Verde la USR la Turnu Roşu, localitate unde partidul avea deja 3 consilieri locali, Călinescu a replicat „Who Cares?!” (cui îi pasă, traducere).

Hirsch a precizat că partidul nu are niciun banner şi nu va avea niciun afiş la Sibiu pentru că doreşte să facă un altfel de campanie şi să nu polueze cu astfel de materiale electorale trecătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri