20.2 C
Sibiu
joi, 20 iunie, 2024

Sărbătoarea “Sfânta Maria” se desfășoară în condiții speciale

Știri din Județ

Sărbătoarea „Praznicul Adormirii Maicii Domnului”, sărbătorită mâine de toți ortodocșii, se desfășoară în condiții speciale. Aceste măsuri sunt luate în urma pandemiei de coronavirus.

Astfel, toți credincioșii trebuie să poarte masca de protecție corect, astfel încât să le acopere nasul și gura. Foarte importantă este și distanțarea socială, cei care participă la slujbă în interiorul locașelor de cult, trebuie să păstreze minim 2 metri față de altă persoană iar cel care sunt în spațiu deschis, 1.5 metri față e alt enoriaș.

Publicitate

La intrarea în lăcașul de cult este obligatorie dezinfectarea mâinilor cu dezinfectantul pus la dispoziție de către organizatori.

Având în vedere marea sărbătoare care se apropie,  Praznicul Adormirii Maicii Domnului, rog enoriașii județului Sibiu care vor participa la slujbele religioase ce se vor oficia să sprijine eforturile  întreprinse de instituțiile statului respectând regulile de protecție sanitară stabilite în vederea preîntâmpinării  răspândirii Sars-Cov 2:

  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;
  • Respectarea distanțării fizice astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 metri între persoanele care participă la eveniment în interiorul locașului de cult, precum și respectarea distanței de 1,5 metri între enoriași care participă la slujba în aer liber;
  • La intrarea în lăcașul de cult sunteți obligați să vă dezinfectați mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de către organizatori.

Respectarea acestor cerințe este esențială în combaterea noului virus, contribuția dumneavoastră având un rol important în evitarea suprasolicitării sistemului medical.

Urez  „La Mulți Ani” tuturor celor ce poartă numele Sfintei Fecioare Maria și vă mulțumesc pentru respectarea regulilor de protecție sanitare pentru preîntâmpinarea  îmbolnăvirilor Sars-Cov2 !” a declarat Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

WORLD REFUGEE DAY la Sibiu

Pieton lovit de mașină pe trecerea de pietoni