spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu: “Păltinișul înseamnă Sibiu. Și începe să aibă aceleași probleme!” (CP)

Știri din Județ

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, susține că, încă patru ani fară ca Municipalitatea să inițieze demersuri clare pentru Păltiniș, vor face ca stațiunea să înregistreze probleme tot mai greu de rezolvat.





Capitolul dedicat Păltinișului din platforma mea program se numește <Păltiniș înseamnă Sibiu>. Ei bine, realitățile ne arată că dacă mai trec încă patru ani fără ca Primăria Sibiu să inițieze demersuri ample, concrete și coerente în stațiune, problemele vor deveni tot mai greu de rezolvat. Practic, nu doar că Păltiniș înseamnă Sibiu, ci începe să aibă aceleași probleme: lipsa parcărilor și expansiunea urbanistică” – afirmă Adrian Bibu.



Liberalul susține că motorul dezvoltării Păltinișului și creșterea interesului turiștilor se datorează exclusiv investițiilor private.



Ca și în atâtea alte cazuri, atunci când a intervenit, autoritatea locală nu a făcut altceva decât să se adapteze situațiilor generate, nu a descris nicio strategie, nu a făcut previziuni și nu a acționat din timp. Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal “Păltiniș-Cindrel” a fost elaborat în 2012 și asumat de Consiliul Local Sibiu în 2015” – spune Bibu.



Sibiul trebuia să fie primul interesat ca viziunea din acel document să fie pusă în aplicare. Suntem în 2020…Genul acesta de atitudine a condus la situația de acum: iarna drumurile interioare sunt sufocate de mașini printre care circulă cu schiurile în spate sau trăgând sănii după ei, turiștii” spune Adrian Bibu.



Candidatul PNL susține că apreciază implicarea Consiliului Județean în identificarea și amenajarea de spații pentru parcări pe marginea drumului județean în zona Păltiniș, dar acestor eforturi trebuie să li se alăture celor ale Primăriei Sibiu.

Principalul beneficiar, direct și indirect, al creșterii atractivității Păltinișului este Sibiul, iar administrația trebuie să se comporte ca atare”- spune Bibu.

Platforma program a candidatului PNL prevede la capitolul dedicat Păltinișului proiecte majore, precum un sistem de telecabină din zona Curmătură – Rășinari până la Păltiniș, sau un complex sportiv de pregătire cu terenuri exterioare, săli de antrenament și alte facilități.

Păltinișul are nevoie de o strategie actualizată de dezvoltare și de acțiuni concrete pentru problemele actuale. Primăria Sibiu trebuie să acționeze în scopul interesului pubic și să producă acea legătură firească între investitori, autorități locale (aici incluzând și administrațiile proprietare de terenuri), furnizorii de servicii publice (drumuri, apă, canal etc) și Consiliul Județean Sibiu. Acesta este primul pas și trebuie făcut urgent” – afirmă Bibu.



Candidatul la funcția de primar al Sibiului salută intenția Consiliului Județean Sibiu exprimată de președinta Daniela Cîmpean de a crea noi legături turistice rutiere în zonă prin modernizarea drumurilor existente deja Păltiniș-Șanta, Păltiniș-Gâtul Berbecului și, în viitor, Curmătură-Șanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…