1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Petru Florea, PRO România: Medicii și farmaciștii trebuie atrași către mediul rural! (PE)

Știri din Județ

Reprezentanții Partidului PRO România au transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Suntem fruntași în statistici care demonstrează ca sistemul  de sănătate  romanesc împreuna cu  educația sanitară oferită nu satisfac  nevoile populației în aceste domenii. Românii nu găsesc în sistemul sanitar susținerea de care au nevoie și atunci apelează la consumul de medicamente „după ureche” și  ajung din păcate  la medic în stadii avansate ale bolilor.

În mediul rural nu există o rețea stabilă de cabinete medicale și puncte farmaceutice, iar oamenii din județ trebuia sa meargă zeci de kilometri pentru a găsi îngrijire medicală. 

Cum putem preveni asta?

  • regândirea centrelor de permanență pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare și  pentru a fi funcționale,  nu doar consumatoare de fonduri.
  • prin atragerea medicilor de familie în mediul rural. 
  • o rețea de farmacii care să acopere majoritatea localităților.

O primă măsură ar fi creșterea bugetului medicinei de familie. Consider că interesul pacienților și dreptul medicilor  la o practică medicală eficientă sunt motivații serioase care pot  depăși barierele administrative și politice, prin includerea unor stimulente reale pentru ca medicii de familie să fie motivați să  își deschidă cabinete de medicină primară și  în zone rurale. Un rol important în atragerea medicilor de familie în comune și sate îl joaca și autoritățile locale, care pot oferi facilități medicilor care decid să-și deschidă cabinet in localitate ”,  spune Petru Florea, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu

‘’În ceea ce privește farmaciile, pentru a stimula oamenii de afaceri să deschidă farmacii in mediul rural, este necesară modificarea legislației în domeniu, prin stabilirea unor condiții și criterii de înființare mai puțin restrictive, în raport cu cele cerute pentru înființarea unor farmacii în mediul urban, de tipul: program redus de funcționare, o gamă restrânsă de produse, suprafață mai mică, posibilitatea de a fi deservită de un asistent de farmacie etc.

O altă soluție ar putea fi introducerea unui program pilot pentru înființarea de farmacii mobile, care să deservească populația din localitățile din mai multe zone.’’ Aceste masuri fac parte din  programul Cele 10 porunci ale PRO România pentru Consiliul Județean Sibiu ce vor trebui respectate si rezolvate de viitorii consilieri județeni alături de PETRU FLOREA.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit și emis de Partidul PRO România Sibiu prin mandatar financiar cod AEP și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri