24.1 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

ANI, atac direct la primarul ales Astrid Fodor şi alţi 100 de aleşi locali

Știri din Județ

ACTUALIZARE 5.10.2020, ora 21.00: Surse judiciare din Sibiu, familiarizate cu procesul electoral şi cazuistica ANI, au declarat, în exclusivitate pentru SIBIU INDEPENDENT, că „Demersul ANI, lansat pe surse, este un abuz care are conotaţii politice şi se încearcă să se compromită actul de justiţie!” Sursele noastre judiciare au fost unanim de acord că ANI comite un mare abuz, cât ctimp în procesul electoral nu ii revine nicio atribuţie, ci doar Biroului Electoral de Circumscripţie. Nimeni nu a făcut la BEC nicio sesizare, iar intervenţia ANI de astăzi pune presiune pe procedura de validare, ceea ce este o imixtiune în actul de justiţie. Sursele judiciare SIBIU INDEPENDENT au subiniat că în cazul Fodor există o hotărâre definitivă în care un judecător a stabilit definitiv că dânsa nu se află în incompabilitate. Raportul ANI viza un mandat de viceprimar al doamnei Fodor, dar nu mai produce efecte pentru că a apărut legea 59 din 2019 care modifică regimul incompabilităţilor. De aceea instanţa a apreciat că Fodor îşi poate continua mandatul. De asemenea, cazuistica CEDO în această speţă dă dreptate tot primarului ales Astrid Fodor.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Publicaţia centrală G4Media a publicat în această după masă o listă de aleşi locali, care conform Agenţiei Naţionale de Integritate, NU pot fi validaţi pe funcţiile alese. Printre ei se numără şi primarul Sibiului, Astrid Fodor. „Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat luni că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate” precizează sursa citată. Cei de la ANI nu au putut fi contactaţi pentru a confirma informaţia. Nu există încă nici un punct de vedere oficial al primarului ales Astrid Fodor.

Subiectul a fost disputat în instanţă anul trecut, când Fodor a câştigat şi şi-a continuat mandatul de primar. ANI afirmă acum că a câştigat doar dreptul de a continua mandatul, nu şi re-alegerea în mandatul 2020-2024, fiind în vigoare interdicţia de 3 ani de a candida după terminarea mandatului din 2016-2020.

Nu este clar ce se întâmplă în această situaţie, dar decizia finală aparţine judecătorilor care validează mandatele de primar.

Vom reveni cu detalii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri