12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Focar de Pestă Porcină Africană depistat la Daia

Știri din Județ

Pesta Porcină Africană face în continuare ravagii în județul Sibiu, fiind afectate peste 20 de localități.

Ultimul focar de Pestă Porcină Africană a fost identificat la Daia – comuna Roșia. Astfel, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a stabilit zonele de protecție și supraveghere.

Un număr de 50 suine din exploatație au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane

„Vă informăm că în data de 06.10.2020, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană, mai exact în localitatea Daia – comuna Roșia. Ca urma a confirmării focarului, astăzi 09.10.2020 a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului și de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

Pentru focarul identificat în localitatea Daia, comuna Roșia a fost adoptată decizia nr 5/09.10.2020, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:
Localitățile aflate în zona de protecție sunt : DAIA, DAIA NOUA, NOU si ROSIA – jud. Sibiu . Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecție este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Cașolț si F.V.24 Țichindeal.
Localitățile aflate in zona de supraveghere sunt: : Hamba, Sura Mare, Sibiu, Bungard, Cașolț, Cornățel, Nucet, Vurpăr, Șelimbăr, Mohu, Bradu și Săcădate – din jud. SIBIU. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Șelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.
De asemenea un număr de 50 suine din exploatație au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Acestea au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri