spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Fostul şef DSP, pus director la Spitalul TBC

Știri din Județ

Publicitate

Dr. Gabriel Budescu a condus DSP Sibiu 10 ani, până în 13 noiembrie, când la vizita de lucru a secretarului de stat Raed Arafat şi-a dat demisia pe motive medicale. Totuşi, la nici două săptămâni după aceasta, în 26 noiembrie, a fost numit director medical al Spitalului TBC din Sibiu.

Mai mulţi angajaţi ai spitalului ne-au trimis informaţia pe adresa redacţiei şi un apel la oprirea politizării instituţiilor publice. Dr Budescu în înlocuieşte în noua funcţie pe dr. Drăghilă Ioan de la 1 decembrie. Ocuparea postului de către dr. Budescu nu s-a făcut prin concurs, ci prin numire, iar pe siteul instituţiei nu există niciun anunţ referitor la un concurs pe acest post. Anterior, Dr. Budescu era membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului în calitate de Director DSP Sibiu.

Precizăm că dr. Gabriel Budescu este pensionar militar şi are vârsta de 65 de ani.

Actualizare 30.11, ora 14.30

Managerul Spitalului TBC Sibiu, Cristian Roman a trimis câteva precizări:

„În prezent, director medical este domnul Ioan Drăghilă, medic pneumolog.
În ședința de Consiliu de Administrație, organizată joi, 26 noiembrie, domnia sa a anunțat că vrea să se dedice în această perioadă doar activității medicale  și că nu dorește să îi mai fie prelungit mandatul de director medical.
În ședința amintită, domnul doctor Drăghilă l-a propus Consiliului de Administrație ca director medical pe domnul dr. Gabriel Budescu, ținând cont de faptul că acesta a fost de mult timp membru al Consiliului de Administrație, cunoaște foarte bine spitalul nostru și poate sprijini temporar spitalul în această perioadă de pandemie.
Această propunere a fost votată de către C.A. și transmisă către Consiliul Județean Sibiu care va analiza și va decide pe cine va numi director medical interimar.
Menționăm că procedura de concurs pentru ocuparea funcției de director medical a fost reluată după ce în luna martie, când s-a organizat primul concurs, nu s-a înscris niciun candidat.”

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Politizare a fost, este si probabil va fi si in viitor! Aceasta politizare a sanatatii este insa extrem de grava si se reflecta in proasta calitate a serviciilor medicale, din ce in ce mai proasta! Incompetenti, habarnisti, grobieni si tulburati mintali conduc sanatatea numai pe criterii politice!
    Apropo pe dr Grosu il puneti ministrul sanatatii?! Sau il lasati sa distruga in continuare ce a mai ramas bun din spitalul judetean! Ce ziceti dna vp Raluca Turcan?! Este exponentul dv si al castigatoarei Campean atat dr Grosu cat si dr Budescu etc etc Dar sibienii au votat! Asa ca luati sanatate cu zahar pudra!

  2. Sa vedeti ce treaba vor face acum un director medical si un manager de spital sustinuti politic ! Cand politicul isi va lua mana de pe institutiile publice, lucrurile vor incepe sa mearga bine, pana atunci… traiasca partidul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda