spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Mărturiile supravieţuitorilor COVID din secţia ATI a Spitalului Judeţean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În contextul scandalului mediatic generat de publicarea de către ziarul local Turnul Sfatului a unor declaraţii sub anonimat ale unei asistente medicale care a lucrat în secţia ATI Sibiu şi care acuză cadrele medicale de omor, SIBIU INDEPENDENT a decis să publice mărturii ale pacienţilor care au trecut prin secţia ATI, infectaţi cu COVID şi au supravieţuit. Prima mărturie, astăzi, urmată de alte articole.

Sorin Vasile Boica este un caz celebru, mediatizat de noi la vremea respectivă. Boica este un voluntar dedicat, care anul trecut a muncit în cadrul proiectului „Vă ajutăm din Sibiu” şi a dus ajutoare la multe familii din tot judeţul. Era neobosit în misiunea sa, datorată şi credinţei. Dar Sorin -s-a îmbolnăvit de COVID şi a fost la un pas de moarte. Acum acesta transmite un nou mesaj, în urma scandalului din media despre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Sibiu:

„Eu am fost bolnav grav de covid19, am mers la Spitalul Clinic Judetean De Urgenta Sibiu aproape prea târziu, am fost internat de urgenta la Infectioase și apoi la ATI 1, exact Sectia pe care o reclamati, am fost tratat acolo excelent timp de 16 zile și 1 zi am petrecut-o in Spitalul Modular, de asemenea reclamat de Dvs. in acest articol (nota redacţiei: articolul apărut în Turnul Sfatului). Nu cred nimic din acest articol. Le-am fost pacient și zilnic m-au vizitat câte doi doctori, inclusiv șeful secției ATI 1, doamna Dr. Codru Ioana, am fost vizitat aproape zilnic de medicul Infectionist Dr. Conf. Victoria Birlutiu, șeful Clinicii de Boli Infectioase Sibiu? NIMENI nu mi-a cerut bani sau alte avantaje, medicii, asistentele și infirmierele au avut grija de mine într-un mod absolut empatic și profesional. Am fost al doilea pacient internat in spitalul modular împreuna pe solar cu un domn in vârsta, o să-l numesc domnul George, pacient care a fost foarte tulburat și recalcitrant, am fost nevoit sa chem asistentele de cel puțin 10 ori in decursul celor 20 de ore petrecute in salonul modular, pacientul și-a rupt/scos singur in mod repetat perfuziile, era un om cu o constitutie robusta? A lovit in mod repetat cele 3 cadre medicale care au venit sa îl ajute, și totuși nu l-a legat nimeni de picioare, nu l-a sedat nimeni, nu l-a intubat nimeni, l-au calmat vorbind cu el de fiecare data, și astăzi e recuperat, e acasa cu familia. Am ținut legătura permanent cu familia prin mesaje vocale și text, ventilatorul face mult prea mult zgomot sa te înțelegi la telefon într-un apel vocal obișnuit. Am primit tratamentul corect, plus plasma, nu am fost sedat nici măcar o ora in cele 17 zile de Terapie Intensiva!!! Verificați informațiile și nu credeți orice apare scris doar pentru ca cineva a scris un articol!”

SIBIU INDEPENDENT a publicat anul trecut materiale ample despre activitatea șefului secției ATI 1, Dr. Codru Ioana, şi a medicului infecşionist Dr. Conf. Victoria Birlutiu, șeful Clinicii de Boli Infecţioase Sibiu. Acestea au strâns fiecare peste 200.000 de vizualizări şi sute de comentarii pe Facebook, majoritatea de apreciere a muncii lor din comunitate şi de la foşti pacienţi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului