18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

18 hotărâri adoptate de consilierii județeni

Știri din Județ

Reuniți în cadrul ședinței ordinare de consiliu județean din data de 25 martie 2021, aleșii județeni au adoptat o serie de hotărâri ce vizează derularea unor proiecte în domeniile: infrastructură spitalicească și de drumuri, gestionarea deșeurilor, sport, precum și încheierea unui parteneriat pentru sprijinirea mediul de afaceri sibian.

Doresc să evidențiez că pe lângă proiectele noastre deja cunoscute de sibieni, am aprobat astăzi un proiect aparte, prin care ne implicăm în dezvoltarea economică a județului Sibiu, prin atragerea de investiții și promovarea exporturilor firmelor din Sibiu. Este vorba despre un acord de parteneriat pe care îl încheiem cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în vederea implementării proiectului SIBIU BUSINESS AGENCY, care va avea o finanțare externă, prin Programul POCA” – Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Hotărârile adoptate joi, 25 martie, fac referire la investiții pentru spitalele aflate în subordinea CJ Sibiu, precum și la construirea noului spital județean:

  1. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – Aprobarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici la faza de proiect tehnic de execuție ai proiectului ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul SCJU Sibiu”, finanțat în cadrul POR 2014-2020
  • Valoarea totală a proiectului este de: 9.016.305,74 lei cu TVA, din care contribuția CJ se ridică la 2.316.181,39 lei cu TVA, ceea înseamnă o majorare cu aproximativ 1 milion lei, motivată de lucrările suplimentare evidențiate prin PT și care nu au fost cuprinse în SF (realizat în anul 2019)
  1. Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Ghe Preda” Sibiu – Aprobarea DALI -ului, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general aferent obiectivului de investiții modernizare punct termic al Spitalului de Psihiatrie ”Dr.Ghe. Preda”
  • Valoarea totală a investiției: 3.720.963,63 lei cu TVA
  • Modernizarea clădirii punctului termic va îmbunătății condițiile de cazare a bolnavilor și va aduce o economie la agentul termic de aproximativ 24% din valoarea consumată în prezent
  1. Construire noul Spital Județean – Aprobarea indicatorilor tehnici actualizați și a devizului general actualizat aferent obiectivului de investiții ”Construire Spital Județean de Urgență Sibiu”
  • Valoarea totală a investiției este de 2.426.791.314 lei cu TVA, din care: C+M se ridică la 1.169.843.583 lei cu TVA.
  • Total suprafață construită propusă clădire principală – 20.912,30 mp 
  • Total suprafață desfășurată propusă clădire principală – 118.881,30 mp 
  • Numărul total al locurilor de parcare: 975 
  • Număr de paturi de spitalizare: 805 paturi spitalizare continuă și 90 de paturi spitalizare de zi.

Precizăm că suprafețele au fost ușor modificate întrucât clădirile noului spital vor fi termoizolate atât pentru eficiență energetică și siguranță la incendiu, cât și pentru izolare acustică, iar documentația tehnică de autorizare de construire a evidențiat necesitatea de a mări grosimea stratului de termoizolație.

  • Investiția noului spital include și modernizarea străzii Cuarțului, comasare terenuri și extindere rețele edilitare cu valoarea totală a investiției fiind de 17.632.203 lei cu TVA, din care C+M este de 14.659.508 lei cu TVA.

În domeniul infrastructurii rutiere, consilierii județeni au aprobat repartizarea a 8,269 milioane lei, proveniți din sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021 și estimări pe anii 2022-2024, către bugetul local al Județului Sibiu pentru efectuarea de reparații curente necesare drumurilor județene aflate în stare tehnică necorespunzătoare. În completare, CJ Sibiu contribuie cu 16,321 milioane lei din venituri proprii, rezultând astfel suma totală de 24,590 milioane lei destinată pentru Programul anual de reperații și întreținere a drumurilor județene pe anul 2021.

De asemenea, alte două hotărâri adoptate urmăresc extinderea și modernizarea actualului sistem de gestionare a deșeurilor în județul Sibiu, respectiv în zona Avrig și zona Sibiu:

  1. Aprobarea cererii CJ Sibiu pentru trecerea unor imobile-construcții din domeniul public al Orașului Avrig în domeniul public la Județului Sibiu, pentru realizarea mai multor investiții:
  • Modernizarea stației de transfer Avrig cu o capacitate a stației de circa 6.600 tone/an
  • Construirea unui centru de colectare a deșeurilor cu aport voluntar (CAV)
  • Achiziția de echipamente de colectare
  1. Aprobarea cererii CJ pentru trecerea unui imobil-teren și a unor imobile-drum din domeniul public al Municipiului Sibiu în domeniul public al Județului Sibiu, în vederea construirii a două centre de colectare cu aport voluntar și modernizarea drumului de acces:
  • Primul teren are 5.150 mp și este situat în zona Dealul Gușteriței
  • Al doilea teren are 4.090 mp și este localizat în zona Viile Sibiului

Pentru susținerea sportului, Consiliul Județean Sibiu a aprobat folosirea Sălii Transilvania în mod gratuit de către:

  • Federația Română de Handbal pentru pregătirea Lotului Național Masculin de Handbal, 22-30.04.2021
  • Clubul Sportiv Universitar Sibiu, 1.04 – 31.05.2021
  • Clubul Sportiv Școlar Sibiu, 1.04 – 31.05.2021
  • Asociația Diakoniewerk Internațional, 1.04 – 31.05.2021

Mai multe detalii despre hotărârile adoptate găsiți pe site-ul CJ: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/ordinea-de-zi-a-sedintei-ordinare-a-consiliului-judetean-sibiu-din-data-de-25-martie-2021-ora-1500/

Consilierii județeni se vor întâlni din nou în data de 8 aprilie 2021, în cadrul unei ședințe extraordinare, convocată pentru aprobarea proiectului de buget local al Județului Sibiu pe anul 2021.

Ioana Căpățînă – Purtător de cuvânt

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc