spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img
Array

Daniel Buda, noul paroh al Parohiei Sibiu-Turnişor IV a fost instalat

Știri din Județ

Publicitate

Părintele Daniel Buda, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, a fost instalat duminică, 4 aprilie, în Parohia Sibiu-Turnişor IV. Ceremonia de instalare a avut loc în Biserica „Sfântul Nicolae” din cartierul sibian Turnişor şi a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. La ceremonie au fost prezenţi vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, fostul paroh, Radu Gârbacea şi parohul Parohiei Sibiu-Turnişor I, Ciprian Creangă., potrivit Mitropolia-ardealului.ro



Ierarhul i-a mulţumit fostului paroh, părintele Radu Gârbacea, pentru misiunea pastorală şi administrativă făcută în comunitatea parohială încredinţată pentru slujire în urmă cu mai bine de patru ani şi l-a îndemnat să lucreze cu aceeaşi dăruire pentru mântuirea credincioşilor din comunitatea de credincioşi din cartierul sibian Ştrand.



Părintelui conf. univ. dr. Daniel Buda, ierarhul i-a înmânat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi o cheie, semnele cele trei slujiri preoţeşti, îndemnându-l să continue lucrarea pastorală a părintelui Radu Gârbacea la istorica biserică din Turnişor.

Instalarea preotului în parohie are o importanţă deosebită în a stabili baza relaţiilor dintre preotul nou şi credincioşii care îi sunt încredinţaţi. Părintele decan Daniel Buda a slujit în multe locuri, în toată lumea. A avut o misiune specială la Geneva, unde a reprezentat multă vreme Biserica noastră şi de aceea l-am chemat pentru a primi sarcina de decan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, iar acum, tot la rugămintea noastră nădăjduim că va desfăşura aici o activitate foarte frumoasă, împreună cu dumneavoastră. Duhovniceşte, spiritual, din iubire vă va împărtăşi într-un mod special, împreună cu părintele Ciprian Creangă, frumuseţea minunată a trăirii în şi cu Hristos”, a spus ierarhul.

VEZI AICI ȘTIREA COMPLETĂ

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului