5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Patru șoferi sibieni depistați băuți în doar 24 de ore. Un alt tânăr fără permis a furat un moped

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 24 aprilie, în jurul orei 10:00, pe strada Râului din satul Sibiel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit pentru control un moped condus de către un localnic în vârstă de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere, iar mopedul este neînregistrat. De asemenea, polițiștii au constatat că tânărul ar fi sustras mopedul cu puțin timp înainte de a fi oprit.
În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, respectiv furt în scop de folosință.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Săliște.

La data de 25 aprilie, în jurul orei 15:30, pe raza localității Bruiu, polițiștii au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, domiciliat în comuna Arpașu de Jos, care a prezentat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Crcetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita.

La data de 25 aprilie, în jurul orei 19:30, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Orlat de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din aceeași localitate.
Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului recoltându-i-se probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 25 aprilie, în jurul orei 16:30, pe DN 1, în zona PC Veștem, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în localitatea Mârșa.
În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Polițiștii au întocmit actele premergătoare efctuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 25 aprilie, în jurul orei 18:00, pe strada Morii din localitatea Orlat, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului în timp ce conducea un motociclu. Este vorba despre un sibian în vârstă de 39 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca și în cazul celorlalți șoferi depistați cu alcool în aerul expirat, și acesta a fost însoțit la un centru medical unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal, conducătorul auto este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș