spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

FOTO-VIDEO: Cum au cinstit eroii, oficialităţile din judeţ

Știri din Județ

Publicitate

Structurile militare din Garnizoana Sibiu alături de Mitropolia Ardealului şi autorităţi locale au marcat prin mai multe evenimente Ziua Eroilor – Înălţarea Domnului. În această zi, conform legii, se organizează ceremonii în cinstea celor care au căzut pentru patrie, la datorie.

La Sibiu, Mediaş, Agnita, Şelimbăr, Gura Râului, Avrig şi Sălişte acţiuni ceremoniale au fost organizate cu sprijinul autorităţilor locale.

Cimitirul Eroilor din Pădurea Dumbrava a fost locul preferat de autorităţile judeţene şi parlamentari. În prezenţa gărzii şi a fanfarei militare, s-au depus coroane de flori de către deputatul PSD Bogdan Trif, deputatul AUR Sebastian Ilie Suciu, viceprimarul Sibiului Corina Bokor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marcel Luca, subprefectul Sanda Ligia Muntean şi reprezentanţii Garnizoanei Sibiu.

După un ceremonial religios, alocuţiunea comandatului Garnizoanei, general Ghiţă Bârsan a marcat importanţa cinstirii eroilor neamului şi legătura lor cu creştinismul: „La mormântul unui erou ne descoperim, îngenunghem şi ne rugăm. Vă îndemn pe toţi să amintiţi în rugăciunile voastre pe eroii căzuţi la datorie”. Un rol important în ceremonial l-a avut Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria”, care a fost prezentă cu o delegaţie condusă de colonel în rezervă Petre Băjenaru. Aceştia au primit onoarea de a depune primii coroana de flori şi generalul Bărsan le-a înmânat drapelul special făcut pentru asociaţie.

GALERIE FOTO:

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC

VIDEO:

Mulţime de oameni la Mediaş

Ziua Eroilor a fost organizată la Mediaş de Primăria alături de Unitatea Militară 01810 și cultele religioase din oraș. Aici a surprins, mulţimea prezentă la ceremonialul desfăşurat în cimitirul eroilor. Conform cutumei, după ceremonialul religios s-au depus coroane din partea instituţiilor, partidelor, firmelor şi şcolilor din localitate. Cristian Colocoşel, comandatul UM 01810 a mulţumit Primăriei Mediaş pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului: „Mulţumim pentru ajutor Primăriei Mediaş, pentru organizarea acestui moment frumos. Ne bucurăm că a venit atât de multă lume şi în special copiii, să putem să ne aducem aminte de eroii neamului nostru.”

VIDEO (sursa NOVA TV Mediaş):

Şelimbărul a cinstit eroii României la troiţă

Primăria comunei Şelimbăr a marcat Ziua Eroilor printr-un amplu ceremonial organizat la Troiţa lui Mihai Viteazu, după cum este cunoscută. ,,Un popor care nu își cunoaște istoria și eroii, e ca un copil care nu își cunoaște părinții!”(Nicolae Iorga) este citatul folosit în deschiderea discursului său de Marius Grecu, primarul Şelimbărului: „Trebuie să ne mobilizăm şi să facem lucrurile în aşa fel copiii noştri să îşi cunoască trecutul şi să poată lupta pentru viitor”.

Pe lângă depunerile de coroane de la troiţă, Primăria Şelimbăr împreună cu Şcoala gimnazială „Mihai Viteazu” din localitate au organizat un eveniment special la această şcoală pentru toţi copiii, alături de studenţi ai şcolilor de ofiţeri din Sibiu.

Un al treilea eveniment a fost organizat la monumentul eroilor din Veştem, unde mai mulţi localnici, tineri şi bătrâni au participat, unii în costume populare.

VIDEO:

Momente emoţionante la Gura Râului

Colonelul Vasile Duca, a reprezentat la ceremonialul de la Gura Râului, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – filiala SIBIU: „Toată considerația pentru organizare şi mai ales pentru ce înseamnă un trinom pe care îl recomandăm tuturor instituțiilor din ţară: PRIMĂRIE- BISERICĂ- ŞCOALĂ! Un gnd curat şi pentru oştirea română! Slavă tuturor eroilor neamului cunoscuţi şi mai degrabă celor necunoscuţi! Hristos S-a Înălţat!”. Primăria din localitate a colaborat cu Garnizoana Sibiu, biserica din sat şi şcoala din Gura Râului pentru a marca această zi la monumentul din sat ridicat în cinstea eroilor din localitate.

GALERIE FOTO (credit Vasile Duca):

eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gr
eroi gura raului

Ceremonial important la Agnita

Primarul oraşului Agnita, Alin Schiau Gull a adus la monumentul din localitate forţele armate, alături de reprezentanţii partidelor, asociaţiilor militare, a altor instituţii şi firme din localitate. După un serviciu religios, cei prezenţi au depus coroane la monument. Au impresionat copiii prezenţi pentru a cinsti eroii neamului de care au auzit doar din cărţile de istorie. „Sărbătoarea Înălțării Mântuitorului nostru este cea mai potrivita zi pentru cinstirea eroilor români, fiindcă nouă, românilor, ni s-a rânduit să ne ridicăm, să ne înălțăm ca neam prin jertfă, cunoscând în existența noastră nenumărate sacrificii, prețul plătit pentru victoriile răsunătoare.” a spus primarul oraşului Agnita, Alin Schiau Gull la eveniment.

GALERIE FOTO:

Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi
Agnita Eroi

La Avrig oamenii au venit în port popular

La ceremonialul de depuneri de coroane la monumentele eroilor din localităţile Avrig, Mârșa, Bradu și Săcădate au venit oameni mulţi în costume populare. Primăria Avrig a ţinut să marcheze Ziua Eroilor în toate localităţile, iar localnicii au fost invitați să urmărească spectacole artistice și slujbe religioase dedicate acestei zile cu o puternică încărcătură emoțională și spirituală. „Astăzi, de Înălțare, îi cinstim pe eroii neamului nostru, pe cei știuți și pe cei neștiuți, reflectăm la faptele și la destinul lor. Dar oare câți dintre noi am mai avea azi curajul de a ne jertfi pentru neam şi credinţă? Acum, astăzi, este cel mai bun moment sa fim conectați unii cu alții, să înțelegem că acțiunile fiecăruia dintre noi contează și îi influențează în mod direct pe ceilalți. Astăzi nu ni se cere să ne dăm viața pentru patrie dar avem alte îndatoriri față de aproapele nostru, față de comunitate. Trebuie să respectăm, să iubim, să dăruim, fără să așteptăm ceva în schimb, să respectăm natura, pentru că fiecare, în viața lui, în diverse momente, poate deveni erou pentru cei din jur”, este de părere primarul Adrian David.

GALERIE FOTO:

avrig
avrig
avrig
avrig
avrig
avrig
avrig
avrig
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului