7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Bogdan Trif: Furt și incompetență maximă (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:


PNL și USR-PLUS au fraudat votul dat, ieri, în Parlament, pe moțiunea simplă împotriva ministrului ZERO fonduri europene, Ghinea!
Adevărul este că, potrivit regulamentului Camerei Deputaților, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi “pentru” și doar 126 contra! Disperați, peneliștii și useriștii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative.


Aceasta este o ilegalitate gravă, care nu va rămâne nepedepsită. Vom depune plângere penală împotriva conducerii Camerei Deputaților și a celor care au călcat legea în picioare chiar în forumul suprem al democrației, în disperarea de a-l ține în funcție pe ministrul USR Ghinea. Interesele (financiare, bineînțeles) sunt foarte mari.


Moțiunea votată astăzi s-a întemeiat pe faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – care înseamnă 29 de miliarde de euro alocate României, de Comisia Europeană, conform unei formule de calcul – este folosit de Ghinea ca o pușculiță pentru partid. Planul PNL-USR-PLUS nu are nicio legătură cu redresarea României, ci doar cu îndestularea firmelor “de casă” ale liberalilor și useriștilor.


O sumă imensă, de 2 miliarde de euro (din cele 29 de miliarde alocate) urmează a fi acordată numai pentru consultanță, anumitor firme, în timp ce PENTRU AGRICULTURĂ SUNT PREVĂZUȚI 0 (ZERO) LEI. Sibienii înțeleg foarte bine mecanismul, având exemplul firmelor deținute de lideri marcanți ai PNL și USR care funcționează ca pușculițe de partid.
În jurul acestui obiectiv clar de a pune mâna pe banii cuveniți României, gașca de incompetenți a încropit, haotic, un Plan care îngroapă, practic, toată economia României. A fost ținut secret, n-a fost prezentat nici Parlamentului, pentru a fi dezbătut, nici mediului de afaceri, care l-a și contestat, ulterior. Acest Plan a fost depus de trei ori la Comisia Europeană și tot de trei ori a fost respins, fiind efectiv desființat prin clarificările pe care Comisia Europeană le-a cerut.


Am ajuns de râsul lumii pentru enormitățile scrise de “specialiștii” PNL-USR: activități de instruire plătite cu 134.000 de euro/persoană instruită! Probabil că nici NASA nu consumă atâția bani pentru instruirea unui om pe care îl trimit în spațiu câți plănuiește PNL-USR să fure din banii românilor.


Să nu uităm că, din cele 29 de miliarde de euro, 15 miliarde reprezintă împrumut, care se adaugă la cele 34 de miliarde de euro pe care guvernarea PNL-USR le-a împrumutat din noiembrie 2019 până acum! Cu alte cuvinte, peneliștii și useriștii au amanetat viitorul României fără să facă nimic pentru români pentru că acești bani nu se regăsesc în investiții durabile. Cu siguranță, banii au dispărut și se vor scurge, în continuare, în pușculițele de partid.
Asta înseamnă guvernarea PNL-USR pentru români!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri