spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan alături de Ministrul Agriculturii invitați la Sibiu de Consiliul Județean

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, alături de Adrian Oros, Ministrul Agriculturii, Daniela Cîmpean, Președinte a Consiliului Județean Sibiu și primari din județul Sibiu, la o întâlnire cu producătorii locali.

Mesajul Raluca Turcan, postat pe pagina sa de Facebook:

„Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica linii viabile de finanțare pentru antreprenorii de la sat. Am discutat, de asemenea, despre problemele care au afectat mediul rural în perioada pandemiei și despre măsurile active care au fost aplicate în acest sens.



Agricultura românească trebuie să își consolideze performanţele și să devină competitivă pe termen lung. Avem nevoie de o viziune pe termen cel puțin mediu, care să ofere direcții clare de acțiune care să vizeze zone bine definite:



Dezvoltarea piețelor locale prin susținerea colaborării între producători și actorii locali (consilii locale, școli, agenți economici) și promovarea produselor locale românești;

Asigurarea schimbului de generații în agricultură prin scheme de subvenție europeană și angajarea tinerilor în agricultură



Restructurarea învățământul profesional și tehnic prin investiții și cooperare între instituții;

Cercetare, inovare și agricultură inteligentă prin parteneriate și susținerea de investiții;

Consolidarea proprietății prin implementarea Codului rural;

Sprijinirea zonelor cu constrângeri naturale prin susținere financiară și aplicarea mecanismului de ajustare (fine-tuning) a zonelor cu constrângeri, pentru o mai bună direcționare a sprijinului către toate zonele defavorizate.



Vrem să încurajăm și să promovăm agricultura ecologică prin creșterea coeficientului de la 2,43% actual, la 20% pană în 2027 și să stimulăm competitivitatea prin proiecte publice care să sprijine parteneriate durabile și de succes între instituții.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară