12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

byron Simfonic: Rock-ul întâlnește muzica simfonică la Sibiu

Știri din Județ

Pe 4 iulie, trupa byron urcă pe scena din Piața Mare alături de Filarmonica de Stat Sibiu, pentru un eveniment spectaculos. Alături de orchestra formată din peste 50 de instrumentiști clasici vom avea ocazia să ascultăm piesele cunoscute din repertoriul byron într-o variantă re-orchestrată, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
În 15 ani de activitate byron a devenit una dintre cele mai iubite trupe pop-rock din România.

Piesele lor stârnesc emoții uitate, trezesc angoase și bucurii neașteptate. Cu versuri profunde și orchestrații complexe, byron a reușit, cu multă răbdare și perseverență să aducă în fața publicului român un produs rar pe scena muzicală românească. Ultimul album, „Nouă” este un album despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.


M-au atras întotdeauna experimentele cross-over, îmi place enorm atunci cand simfonicul trece granița către orice alt gen muzical, mai ales înspre rock. Mă bucur foarte mult să îi reîntâlnesc pe byron, cu care sunt la a doua colaborare, după proiectul din 2018 alături de ALTorchestra.” (Tiberiu Soare, dirijor).

Momentele în care un artist pop-rock se întâlnește cu registrul clasic sunt rare, iar rezultatul este de fiecare dată extraordinar. Show-ul grandios va marca finalul festivalului Zilele Muzicale Româno-Americane, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri